Nyheter

Ju jutsuns Sara Svensson uttagen till World Games


Det som varit på gång ett tag är nu helt klart. Ju jutsustjärnan Sara Svensson blir fjärde svenska ju jutsu-idrottaren att bli uttagen till det prestigefyllda World Games, som hålls i Cali i Colombia 25 juli till 4.e augusti.
   - Jag kan inte minnas när vi hade en sådan stark trupp i World Games, säger ju jutsus förbundskapten Michael Kuntz till budokampsport.se.


Det som varit på gång ett tag är nu helt klart. Ju jutsustjärnan Sara Svensson blir fjärde svenska ju jutsu-idrottaren att bli uttagen till det prestigefyllda World Games, som hålls i Cali i Colombia 25 juli till 4.e augusti.
   – Jag kan inte minnas när vi hade en sådan stark trupp i World Games, säger ju jutsus förbundskapten Michael Kuntz till budokampsport.se.

SM i ju jutsu arrangeras i helgen i Sollentuna utanför Stockholm. Ett SM som det vimlar av kvalitet på – och det ser också ut att bli rejält prestigefyllt. Det var länge sedan svensk ju jutsu såg så starkt rustat ut.

För nu står det också klart att Sara Svensson från Jönköping ansluter till den skara ju jutsuidrottare som får tävla på World Games.
    – Det är fantastiskt. Vi är den tredje starkaste nationen, sett till antal idrottare nu, säger en lyrisk Michael Kuntz.
   – Det är ett enorm erkännande för svensk ju jutsu.

World Games är OS-motsvarigheten till idrotter utan olympisk status, som hålls vart fjärde år. I år står Cali i Colombia som värdstad för arrangemanget. Tidigare är syskonen Fredrik och Sara Widgren, samt duoparet Malin Persson och Maria Eriksson uttagna till World Games.

Text och foto: Jonathan Broberg