Allstyle PRO-galan

För att fira 20-årsjubileumet bjöd arrangörerna även på en ny tävlingsdel – Allstyle PRO. I en av de mest haussade matcherna fick vi se Nils Widlund göra comeback efter en kortare tids uppehåll.

20 april 2013  |  Tony Svensson

För att fira 20-årsjubileumet bjöd arrangörerna även på en ny tävlingsdel – Allstyle PRO. I en av de mest haussade matcherna fick vi se Nils Widlund göra comeback efter en kortare tids uppehåll.

Att motivationen en gång var som bortblåst syntes inte när Nils snabbt dominerade matchen och vann övertygande på knockout redan i den första ronden.

– Jag har verkligen sett fram emot den här matchen och att få bjuda på underhållning, därför är jag är besviken över att matchen tog slut så fort, säger Nils i en kommentar till budokampsport.se.

Kvällens andra stora utropstecken var fighten mellan Lina Länsberg och Maria Elin Olsson.

Matchen inleddes i ett högt tempo där båda visade upp bra tekniker och kondition trots att ingen hade toppat formen inför dagens match. För Lina var matchen en del av upptrappningen inför kommande MMA-fight den 1:a juni och för Maria ligger fokus på SM i kickboxning om några veckor.

Efter en jämn match gick slutligen pokalen till Maria Elin Olsson.

– Jag försökte träna på att bli lite snabbare och lättare i fötterna under uppladdningen, men det gick väl sådär. Det kändes bra även om det är en bit kvar tills formen är toppad, säger Maria efter vinsten.

Marias nästa fokus blir SM i kickboxning innan VM i sanshou och kickboxning väntar under året.

Kvällen avslutades med turneringsfinalen där guldet togs av polacken Kamil Bosko efter en skiljerond mot Houssein Khodr. Det var en intensiv och underhållande match som innehöll både kvicka slagserier och en glödande kampanda.

En dag fylld med atleter som debuterar, gör comeback eller precis gått sin viktigaste match är till ända. Det är med ett leende på läpparna vi tittar tillbaka på dagens alla matcher och ser fram emot ännu en Allstyle-tävling till hösten.

Text & foto: Annie Bondefelt

1
5
4