Stark Allstyle-seger för Zina Djelassi


Hon har kallats för en av Sveriges största talanger. I lördags vann också Zina Djelassi från Stockholm Kickboxning en fin seger över Emma Hell Lövgren från Södermalms Shaolin.

   – Det känns otroligt bra, säger hon till budokampsport.se.

22 april 2013  |  Jonathan Broberg


Hon har kallats för en av Sveriges största talanger. I lördags vann också Zina Djelassi från Stockholm Kickboxning en fin seger över Emma Hell Lövgren från Södermalms Shaolin.

   – Det känns otroligt bra, säger hon till budokampsport.se.

En på förhand intressant matchning på Allstyle Pro-galan var den mellan Emma Hell Lövgren och Zina Djelassi. Två meriterade fighters med klara framtidsambitioner.

Matchen blev lite låst i sin karaktär. De båda tog ut varandra och det bjöds inte på någon vidare stor underhållning, men kvaliteten syntes igenom och slutligen var det Zina Djelassi, fortfarande bara 20 år, som stod som segrare.
  – Det var precis som jag hade förväntat mig. Hon är konditionsstark och duktig. Men jag var jävligt hungrig. Jag ville verkligen vinna det här. Det var min vilja som avgjorde, tror jag. Jag var så trött.

Det såg ut som att Zina inte gärna ville hamna i Hell Lövgrens klinch, men efteråt avslöjade Djelassi att någon särskild game plan inte fanns.
  – Jag har faktiskt aldrig någon game plan. Jag kör. Det ska vara kul bara.

Trots att matchen såg jämn ut var det ändå Djelassi som hade ett litet övertag, något hon kände av också.
  – Ja, jag kände att jag hade henne men efter ett tag blev jag trött och när tröttheten kom försökte jag strunta i det och köra på ännu hårdare. Att jag var trygg, det beror enbart på att det var så kul att gå match igen.

Segern smakade förstås bra. Och nu satsar Zina vidare mot SM i kickboxning. Längre fram hägrar naturligtvis en landslagsplats.
  – Det känns otroligt bra. Det är alltid kul att vinna en svår vinst mot en bra fighter. Det var en väldigt skön seger.

Med segern i lördags visade Djelassi med eftertryck att hon kan leva upp till förväntningarna – och för svensk kampsport, som på damsidan upplever ett klart uppsving, finns det även hopp om en ljus framtid. Men i nuet, vad nu det är, njuter nog Djelassi mest av en fin och meriterande seger.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Annie Bondefelt

0
0
0