Föreningar är inte företag

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver ordförande för Riksidrottsförbundet Karin Mattsson Weijber samt Generalsekreterare Birgitta Ljung en skrift som berör ämnet förening kontra företag – givetvis i kölvattnet efter Marknadsdomstolens beslut angående Bilsportförbundet. Mattsson och Ljung hävdar att om föreningar betraktas av myndigheter som företag finns det en risk att de även tvingas bete sig som företag.

Hela debattartikeln går att läsa här.

23 april 2013  |  Jonathan Broberg

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver ordförande för Riksidrottsförbundet Karin Mattsson Weijber samt Generalsekreterare Birgitta Ljung en skrift som berör ämnet förening kontra företag – givetvis i kölvattnet efter Marknadsdomstolens beslut angående Bilsportförbundet. Mattsson och Ljung hävdar att om föreningar betraktas av myndigheter som företag finns det en risk att de även tvingas bete sig som företag.

Hela debattartikeln går att läsa här.

 
0
0
0