Kampsportsseminarium på Idrottens dag under Almedalsveckan


Ofta sätts det likhetstecken mellan kampsport och våld. Kampsporten måste ofta försvara sig mot kritiken att den är våldsam. Det finns ett annat perspektiv – det sociala. Kampsporten har en förmåga att fånga upp människor, ge dem en tillhörighet och ett positivt sammanhang att vara och utvecklas i.

5 juni 2013  |  Jonathan Broberg


Ofta sätts det likhetstecken mellan kampsport och våld. Kampsporten måste ofta försvara sig mot kritiken att den är våldsam. Det finns ett annat perspektiv – det sociala. Kampsporten har en förmåga att fånga upp människor, ge dem en tillhörighet och ett positivt sammanhang att vara och utvecklas i.

Detta kommer att diskuteras under ett seminarium i Visby under Idrottens dag på Almedalsveckan. Medverkar gör Paolo Roberto, Pernilla Johansson från Frysbox och Camila Salazar Atias. Moderator är Musse Hasselvall.

För mer information, se här.

0
0
0