Svenska VM-medaljer i submission wrestling

För bara en liten stund sedan vann Ida Hansson, 29, från Jönköping VM-guld i submission wrestling i Toronto, Kanada. Hansson tog guldet i  -71kg efter att ha imponerat stort i hela turneringen. Sverige vann även ytterligare tre VM-medaljer under den fösta tävlingsdagen av tre.

15 juni 2013  |  Jonathan Broberg

I -64kg-klassen lyckades Sophia Nordenö från Sundsvall att knipa silvret efter en mycket spännande men snöplig finalförlust. Silver blev det också för Magnus Strandner från Göteborg i +100kg. Och unge stockholmaren Amir Albazi tog ett VM-brons i -62kg.

Under lördagen fortsätter VM i Toronto med flera nya svenska medaljaspiranter.

Text: Jonathan Broberg