VM-gulden duggade tätt i Toronto i natt


Sverige utklassade motståndet under nattens andra tävlingsdag i VM i submission wrestling. Sophia Nordenö, Ida Hansson, Anny Hammarsten, Robson Barbosa och Lisa Pihl vanna alla varsitt VM-guld. Dessutom fixade Mikael Knutsson ett brons.
  – Det känns fantastiskt, särskilt kul eftersom jag för två veckor sedan vann VM-brons i BJJ, säger den fenomenala och på VM dubbla mästarinnan Ida Hansson
.

16 juni 2013  |  Jonathan Broberg


Sverige utklassade motståndet under nattens andra tävlingsdag i VM i submission wrestling. Sophia Nordenö, Ida Hansson, Anny Hammarsten, Robson Barbosa och Lisa Pihl vanna alla varsitt VM-guld. Dessutom fixade Mikael Knutsson ett brons.
  – Det känns fantastiskt, särskilt kul eftersom jag för två veckor sedan vann VM-brons i BJJ, säger den fenomenala och på VM dubbla mästarinnan Ida Hansson
.

Det svenska VM:et i submission wrestling i Toronto går till historien som mästerskapet där i princip allt gick svensk väg. Sverige utsågs efter att VM avslutats till världens bästa nation. Och tacka för det.

Under nattens tävlingar hämtades fem VM-guld hem. Fem!
Guldmedaljören från i går, Ida Hansson, lyckades lika bra i -71kg utan GI (klassen utan dräkt) och var fullständigt dominant. Ida Hansson, som för två veckor sedan kom hem med ett brons i BJJ-VM, blev mästerskapets stora drottning.

Men det fanns andra svenskar som också lyckades. Sophia Nordenö från Sundsvall, som vann silver med GI i går, vann guldet utan GI i damernas – 64kg. Detta efter en mycket stark upphämtning i finalen.

Veteranen Anny Hammarsten från Katrineholm lyckades väl med sin VM-resa. Ifjol blev hon dubbel bronsmedaljör och med det kändes det lite som att hon hade sett sina bästa dagar, men under VM-tävlingarna i klassen – 58kg utan Gi visade Hammarsten åter att hon är en av Sveriges främsta utövare genom tiderna. Det blev ännu ett VM-guld till samlingen.

Unga Lisa Pihl från Göteborg fick ett wild card till tävlingen, men då hennes finalmotståndare drog sig ur blev hpon hastigt och lustigt världsmästarinna.

Robson Barbosa fick i sin final möta den rutinerade och svåra italienaren Simone Franceschini. Men svensken var bättre, starkare och tyngre.  Barbosa vann VM-guldet i -71kg.

Sammanlagt detta fantastiska VM vann Sverige sex guld, två silver och två bronsmedaljer.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0