Mästarinnan siktar in sig på guld med nytt träningsupplägg


Ifjol for Jennifer Österlin fram i thaiboxningsvärlden i orkanfart. Hennes landslagsdebutår slutade med både EM- och VM-guld. Med knappt månaden kvar till EM i thaiboxning i Lissabon är Österlin sugen på ännu ett guld.  
   – Jag skulle bli väldigt besviken om jag inte kommer hem med medalj, men jag går för guldet, säger hon till budokampsport.se.

24 juni 2013  |  Jonathan Broberg


Ifjol for Jennifer Österlin fram i thaiboxningsvärlden i orkanfart. Hennes landslagsdebutår slutade med både EM- och VM-guld. Med knappt månaden kvar till EM i thaiboxning i Lissabon är Österlin sugen på ännu ett guld.  
   – Jag skulle bli väldigt besviken om jag inte kommer hem med medalj, men jag går för guldet, säger hon till budokampsport.se.

Fjolåret var som den bästa av Dickenssagor för Jennifer Österlin. Det kan egentligen inte berättas för många gånger om hennes dubbla mästerskapstitlar som landslagsnykomling.

Hennes framfart gav också två utmärkelser vid Kampsportsgalan i mars. Det är med andra ord en helt annan ingång till EM i Lissabon som väntar. Alla vet numera vem Jennifer Österlin är.
   – Det är klart att jag har en helt annan rutin och mer eller mindre allas ögon på mig nu på ett annat sätt än jag hade ifjol. Det finns det säkert både för- och nackdelar med. Men alla tror att de kan mig så väldigt bra just nu. Allt jag kan säga då är att vi får se hur bra de tycker sig kunna mig under EM…

För sanningen är den att det är en på många sätt ny Jennifer Österlin som tagit form under våren. Hon har ny fystränare i  Björn Rhodin på Westcoast4, som tillsammans med tränare Jens Fredholm på Fighter Muay Thai lagt upp ett nytt träningsprogram.
   – Björn har verkligen lagt ner ett gediget träningsschema för mig och det känns väldigt roligt och inspirerande. Så träningen har varit lite ny för mig, men vi ligger i fas och allt går väldigt bra.

Det kan låta elementärt med fysträningen men när Jennifer berättar vad som ändrats är det som att ändra livsåskådning. Typ.
   – Jag tränar mer bålstyrka nu. Försöker få ihop kroppen på ett mer homogent sätt, har tränat mycket balans och stabilitet och att bygga på muskelmassa. Vi är inne i en powerfas nu och kommer att stegra träningsdosen och intensiteten mer och mer inför EM.

Jennifer, med vilken känsla åker du till Lissabon?
   – Det ska bli fantastiskt roligt att se resultatet av träningsupplägget och vad det har givit mig. Jag känner mig väldigt mycket starkare och att träningen verkligen givit resultat. Det ska bli intressant att se var allt landar.  När det gäller målsättning skulle jag bli väldigt besviken om jag inte kommer hem med medalj, fast jag går så klart för guldet. Jag vill naturligtvis försvara min EM-titel.

Det är mindre än en månad kvar till EM och nu börjar den tunga träningsperioden att ta vid. Men det är bara roligt, enligt Jennifer.
   – Det blir tyngre och tyngre nu. Vi kommer att fokusera på konditionen och det kommer jag att göra tillsammans med Björn. Sedan drillas det mycket tekniker med Jens där det har handlat mycket om clinchen och armbågar, men även en hel del nya tekniker.

Enligt Jennifer själv kompletterar hennes tränares olika program varandra perfekt. Hon känner sig starkare och bättre än kanske någonsin. Bäva månde hennes EM-motståndare. 

Text: Jonathan Broberg

0
0
0