Madeleine Vall uttagen till SportAccord Combat Games

En av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga thaiboxare, Madeleine Vall, har i dagarna blivit inbjuden att delta i SportAccord Combat Games. Med gedigna prestationer i bagaget och flertalet EM och VM-medaljer har Madeleine blivit en av de åtta i världen, i sin viktklass, som är uttagen till Combat Games som arrangeras 18-26:e oktober i St Petersburg.

22 juli 2013  |  Tony Svensson

En av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga thaiboxare, Madeleine Vall, har i dagarna blivit inbjuden att delta i SportAccord Combat Games. Med gedigna prestationer i bagaget och flertalet EM och VM-medaljer har Madeleine blivit en av de åtta i världen, i sin viktklass, som är uttagen till Combat Games som arrangeras 18-26:e oktober i St Petersburg.

Hur känns det att vara en av de åtta i din viktklass som blivit utvald till SportAccord Combat Games?

– Skithäftigt! Konkurrensen är stenhård. Dessutom finns det bara tre viktklasser totalt, vilket innebär att tjejerna från 57 och 63,5 även krigar om plats i -60 kg.

 Var du någonsin orolig över att inte få inbjudan och inte ha en ”andra chans” att ta dig dit via EM?

– Ja, jag trodde att enda chansen var via EM.

Hur kom det sig att du bestämde dig för att tacka nej till EM?

– När jag fick reda på att det låg sex dagar efter vår gala i Halmstad. Vi har planerat vår gala länge, beskedet om EM kom ut sent och då var jag redan bokad. Dessutom prioriterar jag proffsmatcher framför mästerskap numera. Allra helst vill jag gå både och, men måste jag välja blir det proffs. 

Det här kommer bli ditt första Combat Games, vad har du för målsättning under mästerskapet?

– Det har bara arrangerats ett Combat Games tidigare, det för tre år sedan och då i Bejing. Men det här är mitt första och jag satsar helt klart på guld.

Vad vet du om de andra två deltagarna i din viktklass som är klara?

– Thailändskan vet jag inte vem det är (finns så många bra), men Caley Reece mötte jag i Australien får två år sedan om proffsvärldsmästartiteln (WMC). Det var en jämn match som jag förlorade på poäng (ligger videoklipp från den på min hemsida), frågan är om jag inte vunnit om den arrangerats på neutral mark. Den här gången klipper jag henne.

Hur skulle du ranka en medalj från Combat Games-tävlingarna i jämförelse med dina EM och VM-medaljer?

– Högre. Helt klart. Bara de högst rankade i världen är uttagna. Att tillhöra samma skara av fighters som Kulebin, Yodsenklai mfl… Det är häftigt! 

 

Text: Annie Bondefelt

Foto: Joakim Leihed

0
0
0