Nyheter

Sofia Olofsson – “Jag kör all in”

Det är ett fullspäckat schema som gäller för stockholmaren Sofia Olofsson. Under året som gått har hon vunnit SM-finalen mot den erfarna thaiboxaren Jenny Krigsman och i augusti går hon match mot den norska världsmästarinnan och europamästaren Fatima Pinto. Men nu är det bara EM-tävlingarna i Portugal som är i fokus för 23-åringen.

Vad fick dig att börja med Muay Thai?

– Det började med att jag praktiserade på gymmet nere på Slagskeppet, där tyckte alla att jag borde prova på Muay Thai. Först var jag lite tveksam men en dag så testade jag och sedan dess har jag varit fast.

På vilket sätt förbereder du dig inför ett mästerskap?

– Inför stora mästerskap så ligger min fokus bara på själva tävlingen och ingenting annat. Jag tränar extra mycket Muay Thai och går verkligen igenom hela träningsspektrumet från kondition till teknik. Det kanske inte finns så mycket tid för annat men det är det värt. För mig är det värt allt om man lyckas i mästerskapen!

Det här bli ditt första EM, vad är din målsättning under tävlingarna?

– Min målsättning är helt klart att ta medalj under mästerskapet. Jag har tränat intensivt och jag ska verkligen göra allt för att komma hem från tävlingarna med nya erfarenheter – och en medalj.

Det är många duktiga tjejer ute i Europa, hur ser du på motståndet som du kommer att möta under mästerskapet?

– Under ett mästerskap är alla motståndare tuffa, jag ser ingen motståndare som extra svår utan jag tror att alla har förberett sig väl och är svåra att möta.

Hur uppfattar du dig själv som fighter under en match?

– Även om jag ska se det med lite perspektiv så bygger nog min fightingstil mycket på att jag kör all in. Det är 100 % som gäller så det är bara att köra och göra sitt yttersta, något alternativ finns inte.

Med dubbla träningspass så gott som varje dag, var hittar du motivation till att träna inför kommande matcher och mästerskap?

– Känslan av att vinna är fantastisk och den känslan försöker jag bevara även inför och under match. Den speciella känslan får mig att tagga till lite extra under match och ger mig den motivationen som jag behöver för vilja träna ännu hårdare och bli ännu bättre!

 

Text: Annie Bondefelt