Tre svenska EM-guld i thaiboxning

28 juli 2013  |  Tony Svensson

Sverige har vunnit tre EM-guld i thaiboxning. Detta sedan Jennifer Österlin, Lina Ahktar Länsberg och Johanna Rydberg svarat för trippla suveräna finaler sent under söndagen.

Sveriges framgångar i thaiboxning fortsatte under EM i Lissabon. På fyra finaler blev det tre guld. Jennifer Österlin, som igår detroniserade tjeckiskan Martina Jindrova, visade ingen pardon heller mot finskan Heide Björklund i finalen.

Det blev en vacker vinst och ett försvarande av fjolårets EM-guld. Lina Akhtar Länsberg vann också mot finskt motstånd i sin final, vilket medförde att Lina nu även är bäst i Europa. Vidare tog helsingborgskan Johanna Rydberg sitt efterlängtade EM-guld i -51kg, då hon finalslog en ryska på poäng.

Dock förlorade Sofia Olofsson sin final mot ryskt motstånd, men stockholmskan vann ett mycket fint silver.

Mer om EM kommer senare!

Text: Jonathan Broberg

51
43
52