Papy Abedi i klurig UFC-match i natt

Efter segern i Stockholm över Besam Yousef har Papy Abedi fått lite luft under sina UFC-vingar. Segern var hans första på tre försök och direkt avgörande för hans framtid i organisationen. Så lär även utgången av nattens match bli: förlust mot erfarne Dylan Andrews och risken är stor att ännu en svensk får lämna UFC.

28 augusti 2013  |  Jonathan Broberg


Efter segern i Stockholm över Besam Yousef har Papy Abedi fått lite luft under sina UFC-vingar. Segern var hans första på tre försök och direkt avgörande för hans framtid i organisationen. Så lär även utgången av nattens match bli: förlust mot erfarne Dylan Andrews och risken är stor att ännu en svensk får lämna UFC.

Sensommaren och tidig höst präglas av svenska chanser i UFC-buren. Först ut är i natt Papy Abedi som stöter på Dylan Andrews. I helgen är det dags för Magnus ”Jycken” Cedenblad och lite senare väntar ju även Alexander Gustafssons titelmatch mot Jon Jones i Toronto.

Senast Abedi äntrade en UFC-bur var inför fullsatta Globenläktare och det helsvenska mötet mot Besam Yousef. Då vann Papy och höll sig därmed kvar i UFC. Besam däremot fick inte förnyat kontrakt, och är för den delen klar för en mycket intressant match mot David Bielkheden.

Så när Papy Abedi i natt ska ta sig an Dylan Andrews är det i mångt och mycket vinna eller försvinna för svensken. Hans inledande två UFC-förluster ligger honom till last, även om han svarat för skarpt motstånd mot väldigt meriterade motståndare.

Dylan Andrews har ett record på 17 segrar och fem förluster, jämfört med Papys 9-2.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: ufc.com
Artikelfoto: Jonathan Broberg

1
5
4