Efter resesuccén till Toronto – nu satsar svenska fans mot Manchester

Flera hundra svenska MMA-supportrar hade tagit sig över Atlanten i helgen för att följa Alexander Gustafssons titelmatch mot Jon Jones. Det blev en svensk resesuccé och en av dessa arrangerade gemensamma resorna stod kimura.se för – som nu satsar på ny svensk MMA-resa. Denna gång till Manchester och Magnus ”Jycken” Cedenblads match.
   – Jycken är värd allt stöd han kan få, säger kimura.ses Kaveh Sabeghi till budokampsport.se.

24 september 2013  |  Jonathan Broberg

Flera hundra svenska MMA-supportrar hade tagit sig över Atlanten i helgen för att följa Alexander Gustafssons titelmatch mot Jon Jones. Det blev en svensk resesuccé och en av dessa arrangerade gemensamma resorna stod kimura.se för – som nu satsar på ny svensk MMA-resa. Denna gång till Manchester och Magnus ”Jycken” Cedenblads match.
   – Jycken är värd allt stöd han kan få, säger kimura.ses Kaveh Sabeghi till budokampsport.se.

Under UFC-galan i Toronto i helgen kunde man se svenska flaggor lite överallt i arenan. Flera hundra svenska MMA-fans valde att åka över Atlanten för att stödja Alexander Gustafsson.

En av de som ordnade arrangerad resa var kimura.se och Kaveh Sabeghi därifrån säger nu att succén har fått kimura.se att samla krafter mot Magnus ”Jycken” Cedenblads match i Manchester i slutet av oktober.
   – Det här med resor är nu en återkommande produkt vi kommer att ha. Resan till Toronto var fantastisk och många vi hade med oss undrade om vår nästa resa. Det blev en stor succé. Att vi nu satsar på Jyckens match är väldigt glädjande. Jycken är en otrolig talang som tyvärr har varit skadedrabbad, men annars hade han varit ett toppnamn redan nu i UFC:s mellanvikt.

“Förtjänar allt stöd”
I förra veckan samtalade budokampsport.se med Robert ”Pike” Kollberg, som under tio års tid ansvarade för Djurgårdens Fotbolls supporterförenings resor, som imponerades över MMA:s bortafölje i Toronto. Sabeghi pekar på att MMA-fans är väldigt hängivna som förklaring.
   – Det finns givetvis flera olika teorier, men det handlar om hängivenhet och passion för sporten MMA. Det är en av få sporter som kan ha så välbesökta och det tror jag handlar om att fansen har en viss kärlek till sporten som skiljer sig från många andra idrotter.

Och Kaveh är också säker på att det i framtiden kommer finnas många fler resor till kampsportsevenemang.
   – Jag är positivt överraskad över resan till Toronto och det intresse som finns. Att få med sig så pass många till en sådan dyr resa som det här ändå var är imponerande. Jag hoppas att vi kan få med oss ännu fler nästa gång – våra svenska fighters förtjänar allt stöd de kan få.

Fotnot: även MMAnytt.se ordnade resa till Toronto och tillsammans lyckades de båda researrangörerna att få över ett hundratal svenska MMA-fans.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0