Nils Widlund: ”VM-guldet ska hem till Södermalm”

En av Sveriges mest kompletta kampsportare är tillbaka i kickboxningslandslaget. Och nu siktar en pånyttfödd Nils Widlund mot VM-guld i Brasilien.
   – Jag ska verkligen göra allt jag kan för att nå hel vägen, säger han till budokampsport.se.

26 september 2013  |  Jonathan Broberg

En av Sveriges mest kompletta kampsportare är tillbaka i kickboxningslandslaget. Och nu siktar en pånyttfödd Nils Widlund mot VM-guld i Brasilien.
   – Jag ska verkligen göra allt jag kan för att nå hel vägen, säger han till budokampsport.se.

Det är bara ett par dagar kvar till svenska kickboxningslandslaget ger sig iväg för VM i Brasilien. På pappret är landslaget starkare än på länge och flera intressanta comebacker stundar.

Bland andra är Nils Widlund tillbaka i kickboxningslandslaget efter sin kampsports-time-out. Och det är en fokuserad och inspirerad Widlund med siktet inställt mot den ädlaste av medaljvalörer.
   – Det känns bra! Känns inte som det var länge sedan jag åkte iväg med landslaget, det var nästan exakt ett år sedan. Då var det EM i Turkiet. Landslagsresor är alltid extra roliga. Man peppar varandra och har ett bra stöd.

Det var för knappt ett år sedan som en bomb slog ner i kampsports-Sverige. Nils Widlund valde att kliva åt sidan bort från tävlandet ett tag. Något som verkar ha gjort honom gott.
   – Det har varit väldigt skönt måste jag erkänna. Trots att jag inte känner mig så gammal så har jag tävlat väldigt länge och intensivt. Pausen gjorde att jag fick en distans till det hela men jag längtade också tillbaka. Nu har jag bara två matcher på ett år och jag kanske är lite ringrostig, men jag har lyckas hålla ett helt annat fokus inför denna satsning och en bättre motivation. Pausen var nyttig.

Nils, hur har du förberett dig inför VM?
   – Jag tycker jag har utnyttjat min tid väldigt bra och effektivt. Eftersom jag jobbar samtidigt så är det en svår balansgång med att träna hårt och rätt, hålla rätt kosthållning, sova tillräckligt och samtidigt stimulera kroppen med att vara lite social. Det var där skon klämde innan jag tog en paus och nu har allt funkat bra! Jag tror jag kan göra min livs turnering i Brasilien. Allt har mer eller mindre klaffat i denna satsning. Alexander Gustafssons match har också gett mig en extra energikick. Nu ska VM-guldet hem till Södermalm.

Inget kommer hålla tillbaka
Och att formen verkar vara på topp råder det inga som helst tvivel på. Han har också fått vara hyggligt skadefri under föreberedelseperioden.
   – Formen är väldigt bra och jag har hållit mig relativt skadefri. Axeln och ena foten har spökat lite men just nu känns allt bra, tror inte att något kommer hålla mig tillbaka under matcherna.

Text och foto: Jonathan Broberg 

0
0
0