Maria Elin Olsson: “Det är bara guld som gäller”

27 september 2013  |  Tony Svensson

En av de allra mest framstående svenska kvinnliga kampsportarna på senare tid är tillbaka i kickboxningslandslaget. Och med två raka silvermedaljer, den sista finalen förlorades på ”The Mauler-vis”, är hon fast besluten:
   – Jag hoppas verkligen att det är min tur nu, säger hon till budokampsport.se.

För två år sedan vann Maria Elin Olsson tre Vm-medaljer i tre kampsporter på 39 dagar. Ifjol knep hon en proffstitel i kickboxning.

Man kan lugnt konstatera att hennes utveckling de senaste åren har pekat rakt uppåt. Men inför årets VM har ett mörkt moln växt fram. Hon har haft problem med ett ömmande knä, men känner sig ändå i väldigt fin form.
   – Det har varit mycket slit. Skador och mentalt svaj har gjort att det varit lite tuffare än vanligt. Men skam den som ger sig. Jag tackar min envishet och Hayes (Läs: Jemide, tränaren) såklart som alltid får mig på rätt bana igen. Det har varit mycket av varannan dag en dålig dag, varannan dag en mycket bra dag. De är de dagarna som får mig att fortsätt.

Maria, med vilken sinnesbild åker du till VM i Brasilien?
   – Det kommer bli så häftigt! Har aldrig varit i Brasilien. Så det kommer bli en upplevelse utöver det vanliga. Jag har en mycket positivt bild och jag längtar efter att kliva upp i ringen och prova nya saker jag lärt mig. Det är då jag märker hur man utvecklats sedan tidigare. Vi är ett skönt gäng som åker och det kommer bli mer häng och skrik i hallen än sol på stranden. Förutom att förhoppningsvis stå överst på prispallen längtar jag även efter att prova deras köttrestauranger som sägs vara supergrymma.

Och när det gäller förväntningarna på mästerskapet är det bara en sak i hennes huvud nu.
   – Det är bara guld som gäller denna gång! Så jag hoppas verkligen att det är min tur nu.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52