Nils Widlund om sin seger i åttondelsfinalen

Nils Widlund besegrade igår Aliaksei Zdunkevich från Vitryssland i en match där Widlund vände på ett prekärt underläge. Men seger blev det och nu väntar serben Aleksandar Konovalov i kvartsfinal.
   – Lite ringrostig men jag lyckades vända mot en väldigt bra kille. Nu är jag inne i rätt mode, säger han till budokampsport.se.

2 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

Nils Widlund besegrade igår Aliaksei Zdunkevich från Vitryssland i en match där Widlund vände på ett prekärt underläge. Men seger blev det och nu väntar serben Aleksandar Konovalov i kvartsfinal.
   – Lite ringrostig men jag lyckades vända mot en väldigt bra kille. Nu är jag inne i rätt mode, säger han till budokampsport.se.

Nils Widlund är tillbaka i den svenska landslagsdressen – och det med besked. Trots en trevande inledning på VM i går vände han på ett starkt sätt mot vitryssen Zdunkevich och vann tillslut övertygande.

“Blir tredje världskriget”
Hans egen syn på matchen är den här.
   – Jag går in med lite för stor respekt då jag vet att Zdunkevich är bra och Vitryssland överlag är en av de absolut bästa nationerna. Första ronden avvaktar jag lite, dumt nog, och han ligger på och det lossnar inte riktigt för mig. Jag ligger under efter första. I andra ronden börjar jag använda min boxning mer och jag sätter framför allt bra kroppssparkar som jag ser att  han känner av, efter andra ronden leder jag. Tredje ronden är han trött och jag sätter mina poäng och jobbar runt honom.

Ikväll väntar kvartsfinal mot serben Aleksandar Konovalov.
   – Det blir lite löpning och bastu ikväll (läs igår kväll) för att komma ner till rätt vikt till imorgon bitti. Sen blir det tredje världskriget mot Konovalov där honungsgrävlingen ska stå som segrare.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0