Maria Elin Olsson klar för final i kickboxnings-VM

Det blev återigen en svensk kickboxningsdag i både dur och moll under semifinalpasset i VM i Brasilien. Fyra svenskor var framme i semifinal, men det blev bara en finalplats. Maria Elin Olsson från Stockholm vann mot Ingrid Hanf från Kanada och avancerade fram till final, som går under fredagen.

3 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

Det blev återigen en svensk kickboxningsdag i både dur och moll under semifinalpasset i VM i Brasilien. Fyra svenskor var framme i semifinal, men det blev bara en finalplats. Maria Elin Olsson från Stockholm vann mot Ingrid Hanf från Kanada och avancerade fram till final, som går under fredagen.

Den regerande världsmästarinnan Therese Gunnarsson från Helsingborg inledde starkt i sin semifinal mot serbiskan Sanja Sucevic och känslan var att hon var på väg mot en ny VM-final, men serbiskan Sucevic tilldömdes segern efter en riktig nagelbitare.

Det blev också en tung semifinalupplevelse för både Camila Rivarola från Stockholm och Kristin Skante från Göteborg, som i jämna tillställningar båda förlorade sina respektive semifinaler.

Men för Maria Elin Olsson i -60kg K1 gick det alltså bättre och den 27-åriga Stockholmskan är framme i VM-final efter en mycket starkt genomförd match mot kanadensiskan Ingrid Hanf. Olsson tog tidigt tag i taktpinnen och pressade med sin fina fysik Hanf hårt genom hela matchen.

VM-finalen kommer att avgöras under fredagen. Kvällens svenska resultat medför att Sverige trots allt säkrat tre VM-brons och så då minst ett silver.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52