Björn Kjöllerström: ”På lördag vinner Maria”


Vännen, klubbkamraten och den forne världskickboxaren Björn Kjöllerström har bättre bild av Maria Elin Olsson är de flesta. Budokampsport.se. bad därför kickboxningsprofilen Kjöllerström om sin syn på Maria Elin Olssons kommande final.

4 oktober 2013  |  Jonathan Broberg


Vännen, klubbkamraten och den forne världskickboxaren Björn Kjöllerström har bättre bild av Maria Elin Olsson är de flesta. Budokampsport.se. bad därför kickboxningsprofilen Kjöllerström om sin syn på Maria Elin Olssons kommande final.

”Maria ”Odjuret” Olsson har tränat stenhårt inför VM. Kvinnor får ofta gliringar om att deras insatser är ”mindre värda” än männens. Oavsett om det är rätt eller fel generellt så det ingen tvekan om att det inte är så i Marias fall.

Maria har utvecklats från en av de bästa i Sverige till en av de absolut bästa utövarna i världen just nu. Hennes meriter från den senaste tiden är minst sagt imponerande: 1 VM-guld, 2 VM-silver, 1 EM-silver och 1 VM-brons i olika kampstilar säger en hel del.

Hennes främsta styrka är att hon tränar stenhårt tillsammans med sin pålitliga huvudtränare Hayes Jemide. Hayes är dessutom alltid med och tar väl hand om henne.

Jag har även nöjet att känna Maria privat och trots hennes heltidsjobb och dubbla träningspass varje dag så är hon alltid glad och trevlig.

Maria har gjort mig och resten av Sverige stolta den senaste tiden. Jag är övertygad att hon kommer göra oss ännu stoltare på lördag. Maria ”Odjuret” Olsson är en väldigt bra representant för kampsporten, Sverige och Södermalms Shaolin. På lördag vinner Odjuret.”

Imorgon går Maria Elin Olsson sin VM-final mot vitryskan Alena Muratava.

5
13
16