Olssons finalantagonist har vunnit VM-guld förr – i både thaiboxning och kickboxning

Maria Elin Olssons VM-final imorgon blir mot vitryskan Alena Muratava. En finalmotståndare som också imponerat under VM. Det här är Muratavas väg till VM-finalen.

4 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

Maria Elin Olssons VM-final imorgon blir mot vitryskan Alena Muratava. En finalmotståndare som också imponerat under VM. Det här är Muratavas väg till VM-finalen.

Alena Muratava fick egentligen en nitlott då hon lottades i viktklassens enda åttondelsfinal. I den kunde hon relativt enkelt eliminera den normalt sett svårlästa och defensivt kunniga turkiskan Kilic.

Muratava avancerade till kvartsfinal där hon ställdes mot Paraguays stolthet Natalie Viveros. Inte heller här ställdes vitryskan på några stora prövningar, utan kunde enkelt och rättvist ta sig till VM-semifinal mot ryskan Olga Stavrova.

Dubbel världsmästarinna
Stavrova inledde offensivt, men hennes frenesi strandade i den kompakta Muratavas försvar och tillslut blev vitryskan för stark.

Det är ingen duvunge som Maria Elin Olsson ställs emot i morgondagens VM-final. Muratava har varit med i både kickboxnings- och thaiboxningssammanhang förr. 2007 vann hon VM-guld i kickboxning under mästerskapet i Belgrad och 2011 slog hon ut vår egen Madeleine Vall ur VM i thaiboxning för att sedermera vinna guldet även där.

Det blir således ingen enkel nöt att knäcka för Maria Elin Olsson imorgon.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52