Finalförlust för Maria Elin Olsson

Det blev ett VM-silver för Maria Elin Olsson. Vitryskan Muratava tog tidigt kommandot om VM-finalen och släppte aldrig riktigt greppet. Olsson svarade för en stark forcering i tredje ronden, men fick således nöja sig med ännu ett VM-silver.

5 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

Det blev ett VM-silver för Maria Elin Olsson. Vitryskan Muratava tog tidigt kommandot om VM-finalen och släppte aldrig riktigt greppet. Olsson svarade för en stark forcering i tredje ronden, men fick således nöja sig med ännu ett VM-silver.

Det blev inget svenskt VM-guld i kickboxning. Maria Elin Olsson svarade för en fin final men vitryskan Alena Muratava utnyttjade väl sin längd och räckvidd.

Särskilt i den första ronden hade svenskan svårt att få tag om vitryskans, som tog ett bastant grepp om VM-finalen redan där. Den andra ronden blev jämnare, även om Olsson även där hade problem med att komma in med sina offensiva tekniker.

I den tredje ronden, som också var Olssons bästa i matchen, kom hon emellanåt in riktigt fint med både slag- och sparktekniker. Men forceringen hjälpte föga och Maria Elin Olsson fick se sig besegrad.

Det innebär att Sverige vann tre brons och ett silver under detta kickboxnings-VM, vilket är ett av de bättre resultaten på senare år.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52