Janni Larsson tävlade mot män – kom på andra plats

Svensk ju jutsu har startat ett landslag i stilen Newaza. Världsmästarinnan i BJJ, Janni Larsson blev den första att tävla för Sverige i det officiella sammanhanget på German Open. Men det blev inte riktigt som någon egentligen hade tänkt sig.

8 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

Svensk ju jutsu har startat ett landslag i stilen Newaza. Världsmästarinnan i BJJ, Janni Larsson blev den första att tävla för Sverige i det officiella sammanhanget på German Open. Men det blev inte riktigt som någon egentligen hade tänkt sig.

När Janni Larsson skulle registrera sig i Tyskland hade arrangören bokat i henne i -70kg för män. Och eftersom det inte fanns någon kvinnlig deltagare i Newaza i den viktklassen såg det ut som att Larsson inte skulle få tävla alls.

Men efter en del om och men gick arrangören med på att låta svenskan ställa upp i herrklassen. Det slutade med att Larsson vann tre matcher och kom till final, där segertåget emellertid stannade.

En givetvis på alla sätt enorm prestation.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52