Larssons syn på German Open-framgången

När Janni Larsson åkte till German Open i helgen fick hon en resa hon sent ska glömma. Arrangören hade bokat in henne som man i -70kg. I den viktklassen fanns det bara en tjej anmäld – och hon kom inte eftersom hon trodde att hon inte skulle få motstånd.
    – Så jag undrade om jag inte kunde få tävla mot herrarna, det var ju fantastiskt att jag kunde vinna tre matcher och komma tvåa, skrattar Larsson till budokampsport.se.

8 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

När Janni Larsson åkte till German Open i helgen fick hon en resa hon sent ska glömma. Arrangören hade bokat in henne som man i -70kg. I den viktklassen fanns det bara en tjej anmäld – och hon kom inte eftersom hon trodde att hon inte skulle få motstånd.
    – Så jag undrade om jag inte kunde få tävla mot herrarna, det var ju fantastiskt att jag kunde vinna tre matcher och komma tvåa, skrattar Larsson till budokampsport.se.

Det är ofta en idrottsligt återkommande fråga – hur står sig tjejer mot killar. I helgen, efter arrangörsstrul, fick världsmästarinna i BJJ Janni Larsson hoppa in i sin första Newazatävling i ju jutsu mot herrar.

Det blev svensk succé. De fyra killarna i viktklassen accepterade alla att Janni Skulle få tävla mot dem. Sedan vann hon mot tre.
   – Det var en som först tog det hela nästan lite på skämt, efter matchen var han helt annorlunda. Jag är egentligen bara glad att jag fick ställa upp och att jag fick matcher. Nu fick jag ju dessutom fyra matcher istället för en.

Märkte du någon väsentlig skillnad jämfört med att tävla mot tjejer?
   – Killar är starkare och har större muskelmassa, men då får man utnyttja andra styrkor istället. Jag fick ändra lite i min stil, men det gick ju bra det med. Man måste ta alla motståndare på största allvar.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10