Nyheter

Efter VM-medaljstatistiken – här är generalsekreterarens passning till Idrottsgalan: ”Måste ha missat oss”

Efter dagens nyhet om att SB&K-idrottare vinner flest VM-medaljer av alla idrottare i Sverige riktar Svenska Budo & Kampsportsförbundets Generelasekreterare Mona Lundkvist blickarna mot – Idrottsgalan.
   - Jag förväntar mig att några av våra idrottare är nominerade i år, säger hon till budokampsport.se.

Efter dagens nyhet om att SB&K-idrottare vinner flest VM-medaljer av alla idrottare i Sverige riktar Svenska Budo & Kampsportsförbundets Generelasekreterare Mona Lundkvist blickarna mot – Idrottsgalan.
   – Jag förväntar mig att några av våra idrottare är nominerade i år, säger hon till budokampsport.se.

Mängder av internationella mästerskapsmedaljer och andra framgångar, flest VM-medaljer av alla idrottare i Sverige. Ändå kalla handen hittills från den svenska Idrottsgalan.

Fortfarande har ingen svensk kampsportare blivit ens nominerad till Idrottsgalan. Ifjol var VM-guldmedaljörerna inom SB&K inte ens inbjudna till Idrottsgalan.
   – Min enda rimliga tanke är att de måste ha missat oss på något sätt. Det känns annars orimligt. Men det går att rätta till. Jag förväntar mig att några av våra idrottare är nominerade till den kommande Idrottsgalan, säger Lundkvist.

Och om den nya bekräftade VM-medaljstatistiken säger Mona så här:
   – Fantastiskt. För oss inom kampsporten är det inget nytt, inget konstigt eller på något sätt unik sammanställning. Men det är klart att det känns skönt att få det bekräftat vilka otroligt bra idrottare vi har inom vår familj.

Text: Jonathan Broberg