Jennifer Österlin vann kickboxningsdebuten


Europa- och världsmästarinnan i thaiboxning Jennifer Österlins kampsportsväg tog en liten avfart i helgen – Österlin debuterade som kickboxare mot den meriterade norskan Julie Nordseth Oterholt. Det slutade emellertid på liknande sätt som det sett ut i thaiboxningsringarna, med Österlin som segrare.
   – En jätterolig och väldigt värdefull erfarenhet för mig, säger hon till budokampsport.se.

14 oktober 2013  |  Jonathan Broberg


Europa- och världsmästarinnan i thaiboxning Jennifer Österlins kampsportsväg tog en liten avfart i helgen – Österlin debuterade som kickboxare mot den meriterade norskan Julie Nordseth Oterholt. Det slutade emellertid på liknande sätt som det sett ut i thaiboxningsringarna, med Österlin som segrare.
   – En jätterolig och väldigt värdefull erfarenhet för mig, säger hon till budokampsport.se.

Hon blev snabbt en av Sveriges största kampsportsstjärnor. Under 2012 vann Jennifer Österlin både EM- och VM-guld i thaiboxning – som landslagsdebutant.

I våras visade emellertid göteborgskan med eftertryck att hennes fantastiska fjolår inte var en dagsslända då hon försvarade sitt EM-guld.

Men när några inom kampsports-Sverige som bäst är i startgroparna för att åka till Combat Games hade Österlin en helt annan målbild. Hon gick nämligen i helgen sin första match i kickboxning – och vann.
   – Känslan inför matchen var mycket positiv. Kul att prova något nytt, få chansen att bredda mitt game och öva på mina svaga sidor. Men det var samtidigt mycket tankar – speciellt just med tanke på att jag gick upp utan mina starka kort.
   – Jag är dessutom jätteglad att jag fick chansen att gå matchen mot en så pass duktig tjej – Julia vann Norska mästerskapet i FC -70 i maj.

“Jag var nervös”
Trots sina starka thaiboxarmeriter var det ändå märkbart att detta var något nytt för Österlin.
   – Lite funderade jag på om jag skulle låsa mig mentalt i och med att det bara var tillåtet med slag och sparkar. Jag var nervös inför matchen. Men väl i ringen kände jag mig helt hemma, och kunde jobba på bra med boxningen – vilket var precis det som var målet.

Och det slutade ju alltså med seger och en väldigt positiv helhetssyn för Österlin.
   – Definitivt en jätterolig och väldigt värdefull erfarenhet för mig. Tusen tack vill jag passa på att ge Björn Rhodin på Westcoast4 som ställde upp och coachade mig på matchen – och även hjälpte mig med den superkorta uppladdningen och omställningen från thaiboxning till kickboxning.

Text: Jonathan Broberg
Foto: West Coast Kickboxing

51
43
52