Världsmästarinnan Edenius sköna återkomst


Karin Edenius är tillbaka. Den forna svenska världsmästarinnan i kickboxning, light kontakt, gick i helgen sin första kickboxningsmatch sedan den hemska korsbandsskadan som hon ådrog sig under VM ifjol.
   – Det var otroligt kul att äntligen få gå kickboxningsmatch, säger hon till budokampsport.se.

14 oktober 2013  |  Jonathan Broberg


Karin Edenius är tillbaka. Den forna svenska världsmästarinnan i kickboxning, light kontakt, gick i helgen sin första kickboxningsmatch sedan den hemska korsbandsskadan som hon ådrog sig under VM ifjol.
   – Det var otroligt kul att äntligen få gå kickboxningsmatch, säger hon till budokampsport.se.

Det var i fjol under VM i kickboxning som Karin Edenius skadade knät. Snart ett år senare är emellertid korsbandsskadan läkt och den har Karin lagt bakom sig och har siktet inställt på VM senare i höst. Och i helgen gjorde Karin comeback på mattan igen.

Att det blev seger i de tre matcher hon gick kändes på något sätt ändå rätt avlägset. Men vinnarskallen sitter i och nu är målet inställt på VM i kickboxningens light kontakt.
   – Extra kul att vinna med tanke på den resa jag gjort under våren med rehab och allt annat som har med knäskadan att göra. Och såklart ett bevis på att hårt arbete och disciplinerad rehab lönar sig.

“Kriga för att försvara mitt VM-guld”
Skador i knäet är osäkra ting och även om allt känts bra på träning, och även i den boxningsmatch Karin gick för ett tag sedan för att få matchtempo, är det annorlunda påfrestning i riktig match.
   – Det är såklart svårt att veta hur knäet skulle kännas i denna kritiska situation men det funkade hur bra som helst genom alla tre matcher och jag kände att formen var kanon.

Och enligt henne själv är allt som det ska i uppladdningen inför VM.
   – Känslan inför stundande VM är väldigt bra och jag kommer garanterat kriga för allt jag är värd för att försvara mitt VM-guld. Nu väntar ungefär sex veckors finslipande och formtoppning för att kunna prestera och njuta fullt ut av min VM-upplevelse.

Text: Jonathan Broberg

5
13
16