VM i wushu startar i morgon för svensk del


Den svenska VM-truppen i wushu är nu framme i Kuala Lumpur, Malaysia, för att ta sig an världen. Det är det tolfte VM:et i ordningen och traditionellt sett har Sverige de senaste åren hävdad sig väl. I sanshou har svenskar de senaste tre åren plockat fyra EM- eller VM-medaljer.

31 oktober 2013  |  Jonathan Broberg


Den svenska VM-truppen i wushu är nu framme i Kuala Lumpur, Malaysia, för att ta sig an världen. Det är det tolfte VM:et i ordningen och traditionellt sett har Sverige de senaste åren hävdad sig väl. I sanshou har svenskar de senaste tre åren plockat fyra EM- eller VM-medaljer.

Svensk wushu har satsat hårt på VM i Kuala Lumpur. Nio tävlanden befinner sig på plats i Malaysia för att försvara de blågula färgerna.

Det svenska teamet blev väl mottagna redan på flygplatsen av arrangörerna och det märktes tydligt att svensk wushu erhållit en viss internationell status.

I sanshoulaget (fight) sticker naturligtvis världsstjärnan Maria Elin Olsson ut. Hon har två mästerskapsbrons i bagaget och kommer närmast från ett VM-silver i kickboxning. I truppen återfinns också bland andra den talangfulle Oliver Enkamp och den rutinerade Tony Miocic.

Här är hela den svenska sanshoutruppen:
Jim Åberg 
Hossein Kodhr 
JohanLindqvist 
Tony Miocic 
Robin Larsson 
Oliver Enkamp
Maria Elin Olsson

Till taolutävlingarna (form) har Sverige skickat Magnus Garnej och Anette Bergström. Två rutinerade idrottare som satsat hårt på VM och bland annat tränat sex månader i Kina.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52