Paolo Roberto: ”Nu får det vara nog”


I går presenterades Jerringprisets nomineringar och där uteblev åter Alexander Gustafsson och kampsport, med en syrlig inställning om att sporten inte är tillräckligt “stor” och “folklig”. Budokampsport.se talade nyss med Paolo Roberto som är bedrövad.
   – Det har varit likadan inställning från etablissemanget gentemot kampsport i alla tider, säger han till budokampsport.se.

22 november 2013  |  Jonathan Broberg


I går presenterades Jerringprisets nomineringar och där uteblev åter Alexander Gustafsson och kampsport, med en syrlig inställning om att sporten inte är tillräckligt “stor” och “folklig”. Budokampsport.se talade nyss med Paolo Roberto som är bedrövad.
   – Det har varit likadan inställning från etablissemanget gentemot kampsport i alla tider, säger han till budokampsport.se.

När Jerringprisets nomineringar presenterades igår fanns ingen kampsportare med. Och svaren på varför, som Expressen publicerade i form av en intervju med redaktören för Jerringpreiset Bengt Skött, upprörde. TV- och kampsportsprofilen Paolo Roberto köper inte alls förklaringen om att MMA inte är tillräckligt ”folkligt” och ”stort”.
   – Säger man att MMA inte är lika stort som kanot, då är man illa påläst. MMA är kampsportens Formel 1, det finns massvis med utövare och fans världen över – så även i Sverige. Men kampsporten blir alltid förbisedd.

I idrottsakademin sitter ett hundratal personer – inte en enda har ursprung ifrån kampsport. Det är dessutom akademin som presenterar de nominerade.
    – Nämen, det är helt enkelt dags för oss kampsportare att gå samman mot etablissemanget och säga att ”nu får det vara nog”. Företrädare för kampsport förr har bugat för mycket. Det har varit lite väl ”tack för att ni inte förbjuder oss”. Det är dags att kampsporten, och vi är ganska många, säger ifrån.
   – Kampsport är den näst största idrott i Sverige om man tittar på människor under 25 år. Bara fotboll är större. Vi måste börja bojkotta de som förstör för oss – för de kommer att vilja komma tillbaka till oss senare.

“Fantastisk kampsportsnation”
Paolo framhåller också att Sverige trots ett starkt motstånd mot kampsport är en strålande kampsportsnation.
   – Vi har en lång tradition i Sverige av kampsport. Det är väldigt många som både tycker om att utöva och att titta på boxning och andra kampsporter. Dessutom är vi ju en fantastisk kampsportnation med mängder av framgångar. Det är egentligen helt otroligt. Det är bara beklagligt att våra idrottare inte får den uppskattning de förtjänar.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad

0
0
0