Så firar profilerna jul – Camila Rivarola, kickboxning

Budokampsport.ses populära julnedräkning fortsätter. Nedräkning från lucia fram till jul är med olika kampsportsprofiler och hur dessa ska fira jul, hur de sett på 2013 och hur deras nästkommande år ser ut att bli. Vår nästa profil är rookien Camila Rivarola från kickboxningslandslaget.

17 december 2013  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.ses populära julnedräkning fortsätter. Nedräkning från lucia fram till jul är med olika kampsportsprofiler och hur dessa ska fira jul, hur de sett på 2013 och hur deras nästkommande år ser ut att bli. Vår nästa profil är rookien Camila Rivarola från kickboxningslandslaget.

Camila Rivarola upplevde ett divergerande 2013. Det som inleddes i moll slutade i dur.Under året har Rivarola hunnit med att vinna SM-silver i kickboxning, där hon drabbades av ett armbrott.

Men Rivarola läkte ihop snabbt och redan under hösten var hon för första gången med i kickboxningslandslaget, det landslag som lite senare skulle till ett haussat världsmästerskap.

Väl där ville debutanten inte nöja sig med att bara se och lära. Rivarola imponerade på många med sin ettriga och tekniska stil. Det räckte till ett VM-brons.

Camila, om du ser tillbaka på 2013, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Det har varit ett händelserikt år på alla plan, men sammanfattningsvis kan jag inte vara mer nöjd. I början på året fick jag erfara en förlust på grund av dåligt fokus och förberedelse. Det kommer inte att hända igen. Den lärdomen tog jag dock med mig till SM och sedan till VM där jag gjorde väldigt bra matcher. Jag har även återhämtat mig från en bruten arm som gick mitt itu under SM finalen. Och det med råge, jag blev nämligen ett VM-brons rikare!
   – Utöver idrottsliga aktiviteter studerar jag och har nu påbörjat min B-uppsats, det har även dykt upp en del möjligheter vid sidan om studierna som jag försöker ta tillvara på.

Hur kommer du att fira julen?
   – Det blir en riktig turné! Man vill hinna med att träffa hela familjen vilket nästan förutsätter att man klonar sig. På två dagar ska jag försöka beta av tre hem. Jag räknar förstås med att bli övergödd av en brokig skara uruguayaner, greker och svenskar.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Sol, måste ha bjällra på mig i ringen, syns knappt…

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag ska klara massa chins. Ska chinsa ut alla! Varför? Jag gillar att tävla, lite för mycket ibland, men så är det. Nu har jag sagt det. It’s on!

Om du blickar fram mot 2014, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Jag hoppas på ett bra tävlingsår, ser mest fram emot EM då jag saknar erfarenhet av större mästerskap. Utöver tävlingar vill jag jobba mer på min fysik och kondition, eftersom jag är en väldigt teknisk fighter. Visserligen explosiv och kvick i benen, men med lite extra tryck skulle det vara optimalt.
   – Jag tror på att ha balans i livet, skulle jag enbart satsa på fighting skulle jag låsa mig och förmodligen tröttna. Om jag får satsa på olika saker, fighting, studier, jobb etc är jag nöjd. Jag hoppas kunna behålla den balansen under 2014 och röra mig framåt på samtliga plan. Än så länge går jag i rätt riktning.

Budokampsport.se önskar Camila all lycka fram över och en riktigt god jul och ett gott nytt år.Imorgon fortsätter nedräkningen inför jul, då med kampsportsprofilen Lisa Pihl.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0