Så firar profilerna jul – Caroline Ovrén, iaido

Det är dan före dopparedagen. Det är ledighet och det är mycket som ska fixas till. Därför bjuder vi på tre profiler i dagens julnedräkning.Vi börjar med iaidons landslagsmanager Caroline Ovrén.

23 december 2013  |  Jonathan Broberg

Det är dan före dopparedagen. Det är ledighet och det är mycket som ska fixas till. Därför bjuder vi på tre profiler i dagens julnedräkning.Vi börjar med iaidons landslagsmanager Caroline Ovrén.

Caroline Ovrén är landslagsmanager i iaido. En i Sverige förhållandevis liten idrott men med otaliga internationella mästerskapsframgångar de senaste åren. Ovrén har från sin managerposition fått ihop landslaget på ett mäkta imponerande sätt.

Sverige är en stornation när det gäller mästerskapsframgångar, och det är i princip så att alla som är uttagna i landslaget per automatik också skövlar internationella framgångar.

Caroline, om du ser tillbaka på 2013, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – 2013 har varit ett toppenår, åtminstone motivationsmässigt. Jag har haft mycket annat som krävt mycket tid och uppmärksamhet utanför dojon, och tvekade lite för om jag verkligen skulle ha tid att ställa som manager när jag blev tillfrågad under vintern 2012/2013. Men jag har verkligen inte ångrat att jag sa ja, det har varit hur kul som helst och tränings- och tävlingspeppen har bara ökat ju längre året gott.

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag kommer fira med min mans familj, vilket brukar innebära ambitiösa pepparkakshus som inte sällan färdigställs först på julafton. Det ska bli skönt med lite andningspaus från allt annat. Jag har bl a tänkt sticka mig ett par ylletabi för kalla vinterdagar i dojon, så budon är aldrig långt borta.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Julklappar känns inte så viktigt just i år, önskelista skrev jag först i förra veckan efter påtryckningar från familjen. Mest vill jag ha några lugna och sköna dagar, men om jag måste önska mig något så går jag och hoppas på att ett lämpligt graderingstillfälle ska planeras in under våren…

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag brukar inte avge nyårslöften, mest för att jag ändå brukar glömma bort dem ganska snabbt. Men målsättningar har jag massor.

Om du blickar fram mot 2014, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – 
Jag tror och hoppas att 2014 kommer att bli ännu ett toppenår! För landslagets del har vi en otroligt bra rekryteringsbas och jag avundas verkligen inte coacherna som ska behöva välja ut landslagsdeltagarna bland dessa. Som manager har jag också en bra bas att stå på i och med allt det arbete som min föregångare Caiza Almén Wranning lagt ner på att bygga upp landslagsverksamheten de senaste åren. Från och med innevarande år är vi dessutom alltid två managers som jobbar parallellt, vilket känns jätteskönt, Johan Rönndahl som kommer fungera som assisterande manager under 2014 är en klippa så vi ska nog kunna ro hamn det mesta.
   – Det kommer bli mycket att göra helt klart, inte bara med landslaget utan även med att arrangera iaido-SM i Linköping i maj och på ett personligt plan. Kalendern börjar redan bli ganska fulltecknad, men allt som står där är så roligt att jag tror att det ska gå bra. Vi har ett (med iaidomått mätt) stort och dedikerat gäng som tränar mycket hemma i klubben just nu, och det ger mig mycket energi.

Budokampsport.se önskar Caroline all lycka fram över och en riktigt god jul och ett gott nytt år. 

Text: Jonathan Broberg
Foto: Peter Höglund

1
5
4