Så firar profilerna jul – Michiko Komaki, kendo

Det är dan före dopparedagen. Det är ledighet och det är mycket som ska fixas till. Därför bjuder vi på tre profiler i dagens julnedräkning. Vi fortsätter med kendostjärnan Michiko Komaki.

23 december 2013  |  Jonathan Broberg

Det är dan före dopparedagen. Det är ledighet och det är mycket som ska fixas till. Därför bjuder vi på tre profiler i dagens julnedräkning. Vi fortsätter med kendostjärnan Michiko Komaki.

Michiko Komaki är en av Sveriges främsta kendoidrottare. Det visade hon bland annat med eftertryck under årets SM, där hon för tredje året i följd lyckades vinna ett guld.

Under hösten blev Michiko också uttagen, som enda svensk i kendo, till World Combat Games i St Petersburg.

Komaki ska vara väldigt nöjd med sitt 2013 och det bådar gott inför nästkommande års äventyr.

Michiko, om du ser tillbaka på 2013, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – 2013 har varit ett år med blandade känslor. Jag började ett nytt arbete i år vilket har varit mycket utvecklande men det har tagit mycket tid och energi. Det har självklart påverkat min träning. Färre träningstillfällen men mer fokuserade träningar. Jag är nöjd med tävlingsåret men det finns mer att ge. Det var en ära och en fantastisk upplevelse att bli uttagen till World Combat games i St Petersburg.

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag längtar till julen. Det är första året jag är ledig på julafton. Alla i min familj jobbar skift så det här är dagen då vi garanterat ses. Min syster som bor i Paris kommer hem med sin fästman. Det ska bli så skönt att bara få slappna av och umgås med familjen. Tyvärr så är min far i Japan detta år.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Jag har redan fått min efterlängtade julklapp, tredje SM-guldet i rad. Det har varit mitt mål sedan jag vann mitt första SM-guld och hörde att ingen dam tagit tre guld i rad. Jag gillar utmaningar!

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Ska man inte hålla nyårslöften för sig själv? Annars slår de väl inte in? Jag har men det håller jag för mig själv. haha.

Om du blickar fram mot 2014, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Jag känner att nästa år, 2014 kommer bli ett ännu bättre år både personligt och idrottsligt. Ser fram emot EM i Frankrike mer än någonsin. Målet är medalj och vi har ett starkare damlag nästa år. Det ska bli otroligt kul att köra! Ska även försöka gradera nästa år till 4:e dan. Det är mer nervöst än att tävla. Det blir en fullspäckad vår men jag är väldigt taggad!

Text: Jonathan Broberg

0
0
0