SM-kvalet i thaiboxning 2014

Idag avgjordes kvalen inför SM-finalerna i thaiboxning som kommer gå av stapeln under SM-veckan i Umeå 14-19/1.

Med sju viktklasser i damkategorin och elva herrklasser var det uppåt 40 matcher som skulle avgöras under dagen på anrika Stockholms Stadion. Dagen innehöll högintensiva och rafflande matcher där publiken bjöds på internationell glans då några av Sveriges och världens bästa thaiboxare deltog.

4 januari 2014  |  Tony Svensson

Idag avgjordes kvalen inför SM-finalerna i thaiboxning som kommer gå av stapeln under SM-veckan i Umeå 14-19/1.

Med sju viktklasser i damkategorin och elva herrklasser var det uppåt 40 matcher som skulle avgöras under dagen på anrika Stockholms Stadion. Dagen innehöll högintensiva och rafflande matcher där publiken bjöds på internationell glans då några av Sveriges och världens bästa thaiboxare deltog.

Kvartfinalen i -57kg var en av dagens första matcher, där ställdes den erfarna Madeleine Vall mot den meriterade Linn Wennergren i kampen om semifinalplatsen och jakten på en finalplats. Med vassa knän i clinchen tog sig Vall slutligen vidare från semifinalen. Väl där mötte hon Evelina Wikner, matchinledningen blev jämn men dagens förhandsfavorit, Madeleine Vall, tog till slut en av de åtråvärda finalplatserna.

Ett annat guldkorn under dagen var Hamza Bougamza som i semifinalen mötte Martin Fouda i en av dagens mest intensiva matcher. Med kvickt fotarbete och bländande tajming gick Bougamza segrande ur matchen och kommer gå final i mitten av januari.

Efter en spännande kvaltävling ser vi fram emot jämna och nervkittlande finaler under kommande SM-vecka. Samtliga resultat från dagen kommer att publiceras inom kort, till dess sammanfattar vi kvaltävlingarna med några utvalda bilder från dagens matcher.

 

 

Text & foto: Annie Bondefelt

0
0
0