Inför SM i ju-jutsu: äntligen får Sara Widgren match på svensk mark


Det är mindre än två veckor kvar till SM-veckan i Umeå. Där kommer för första gången ju-jutsu att vara med på programmet och tävlingarna kommer att sändas direkt i SVT Play. En som verkligen ser fram emot SM är Sara Widgren.
   – Jag har inte haft motstånd i SM på ett par år, så det är verkligen kul att få match på svensk mark igen, säger hon till budokampsport.se.

7 januari 2014  |  Jonathan Broberg


Det är mindre än två veckor kvar till SM-veckan i Umeå. Där kommer för första gången ju-jutsu att vara med på programmet och tävlingarna kommer att sändas direkt i SVT Play. En som verkligen ser fram emot SM är Sara Widgren.
   – Jag har inte haft motstånd i SM på ett par år, så det är verkligen kul att få match på svensk mark igen, säger hon till budokampsport.se.

Sara Widgren har de senaste åren positionerat sig i världstoppen inom ju-jutsu. Och fjolåret gjorde hon ingen besviken – de stora tävlingsframgångarna avlöste varandra.

Nu ska Sara Widgren också lyckas på svensk mark. Det var nämligen ett tag sedan hon fick match på ett svenskt mästerskap, adekvat motstånd har helt enkelt saknats.
   –  Det är två tjejer i min viktklass som förutom mig är anmälda, en ifrån Umeå och en ifrån Växjö. Jag vet faktiskt inte så mycket mer om dem än så, men det är väldigt roligt att det kommer fram nya ansikten inom sporten.

Widgren har precis kommit tillbaka från ett läger, Swedish Combat camp, där uppladdningen inför SM tagit form.
   – Det var ett bra läger, jag har innan dess faktiskt inte tänkt så mycket på SM. Det är som vilken tävling som helst, men det ska bli väldigt roligt känner jag nu att få tävla.

Stora målet – VM i Paris
2013 var ett massivt tävlingsår för Widgren, med både World Games och World Combat Games. 2014 ser ut att bli mindre tävlingsintensiv – och därför blir säsongsskissen lite annorlunda tecknad än fjolårets.
   – Jag kommer, som det ser ut, gå upp i träningsmängd som kompensation för färre tävlingar. Det stora målet är VM i Paris som avgörs under hösten. Men sedan har jag en del andra grejer inplanerade, bland annat ska jag åka Vasaloppet och så siktar jag också på Vätternrundan, avslutar hon.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0