Max Ramqvist krigade till sig knapp seger


Finalen i thaiboxnings-SM -71kg herrar blev en verklig nagelbitare och en härlig batalj mellan Slakskeppets Max Ramqvist och Helsingborg Muay Thais Danosch Zahedi. Ramqvist drog det längsta strået och är SM-guldmedaljör.
   – Det är en sådan stor sak att gå SM-final så det var väldigt skönt att vinna, säger Ramqvist till budokampsport.se.

18 januari 2014  |  Jonathan Broberg


Finalen i thaiboxnings-SM -71kg herrar blev en verklig nagelbitare och en härlig batalj mellan Slakskeppets Max Ramqvist och Helsingborg Muay Thais Danosch Zahedi. Ramqvist drog det längsta strået och är SM-guldmedaljör.
   – Det är en sådan stor sak att gå SM-final så det var väldigt skönt att vinna, säger Ramqvist till budokampsport.se.

Redan i matchens första slagväxling kunde man ana en presumtiv matchbild: den finurlige skåningen Zahedi träffade den stentuffe Max Ramqvist på näsan. Samtidigt som blodvite uppstod landade Ramqvist i samma sekvens en tung low kick mot Zahedi.

Och på liknande sätt fortsatte finalen i -71kg. Det var böljande, det var hårt och det var ohyggligt jämt. Efter matchen var vinnare mest tacksam för segern.
   – Danosch gör en riktigt bra match, det var svårt för mig. Det var en match där det var viktigt att hålla fokus och jag tror jag lyckades lite bättre med det och därför kunde jag också vinna. Jag prickade honom några gånger mer lite renare också.

VM väntar för Ramqvist
Nu väntar en säsong för stockholmaren Ramqvist med landslagsuppdrag.
   – Nu blir det ett VM, ja. Jag känner mig glad och uppspelt inför det och ser fram emot det som fan.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Magnus Ledin

0
0
0