Nico Musoke om den dramatiska vändningen i Brasilien


Lite i skuggan av Alexander Gustafsson har Nico Muskoe, också från Allstar och med Andreas Michael som coach, börjat sin UFC-resa på bästa möjliga sätt. Två segrar på två matcher har det blivit, men det har krävts enorma prestationer.
   – För de som sett matchen så går det ganska lätt att konstatera att nedslagningen i första inte ingick i planen, säger han till budokampsport.se.

20 februari 2014  |  Jonathan Broberg


Lite i skuggan av Alexander Gustafsson har Nico Muskoe, också från Allstar och med Andreas Michael som coach, börjat sin UFC-resa på bästa möjliga sätt. Två segrar på två matcher har det blivit, men det har krävts enorma prestationer.
   – För de som sett matchen så går det ganska lätt att konstatera att nedslagningen i första inte ingick i planen, säger han till budokampsport.se.

Efter att ha ersatt Magnus Cedenblad med kort varsel och vunnit sin UFC-debut, ja till och med blivit tilldelad ”submission of the night” var Nico Musoke i helgen åter i en UFC-bur.

Denna gång i Brasilien mot brassen Andrade. Men matchen började allt annat än bra för Nico som slogs till marken och matchen föreföll nästintill avslutad. Men på ett enormt vis vände svensken matchbilden.
   – Jag är självklart väldigt glad över vinsten. Det var en otrolig upplevelse att få fightas i Brasilien. För de som sett matchen så går det ganska lätt att konstatera att nedslagningen i första inte ingick i planen. Jag är glad över att det hårda arbete som lagts ner innan match gjorde att jag kunde behålla fokus, återhämta mig och jobba mig mot vinsten.

Alexander Gustafsson har sin stående fighting att luta sig tillbaka mot, efter ytterligare en imponerande seger för Musoke på submission kan man inte bortse från hans starka egenskaper i grapplingen. Men så har det inte alltid varit. Nico var tidigare ansedd som en väldigt begåvad stående fighter.
   – Utgår man från mina senaste två matcher så kan det kanske verka som min spets ligger i grapplingen. Tidigare tyckte många att jag enbart var en atletisk stående fighter. Med det sagt – jag känner mig trygg i alla moment som innefattas av sporten. Jag har mina specifika spetsar i de olika områdena och vet att jag kan avsluta matcher på olika sätt. Som jag ser det, gäller det att alltid höja lägstanivån inom samtliga. Alltid. Hårt arbete och en ständig och stadig förbättring ger mig trygghet.

“Ett stort tack till alla”
Och segern mot Andrade i Brasilien har fått stor uppståndelse.
   – Efter matchen har jag bara mötts av positiva reaktioner. Det är många som kommit fram och sagt att de innan matchen förvisso höll på min motståndare, men ändå kommit fram och gratulerat mig till vinsten. Det märks att UFC och fighting är stort här. Hemifrån har jag fått ett otroligt stöd och responsen har varit varm och riktigt trevlig. Det är många som hört av sig via social medier och via sms. Stödet och engagemanget värmer oerhört och betyder väldigt mycket. Ett stort tack till alla.

Nico befinner sig efter matchen fortfarande i Brasilien för lite ledighet.
   – I skrivande stund är jag kvar i Brasilien. Det blir lite semester och sedan tillbaka till träningen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Lundkvist

0
0
0