Mats Nilsson till de svenska fansen inför sin UFC-debut: ”Ta med halstabletter”


Resan börjar närma sig ett stort delmål för helsingborgaren Mats Nilsson. Från att ha varit den stora svenska submission wrestlingstjärnan till att börja om lite på ny kula i MMA står han i helgen i O2 Arena i London och debuterar i UFC.
   – Det känns oerhört bra måste jag säga, säger han till budokampsport.se.

3 mars 2014  |  Jonathan Broberg


Resan börjar närma sig ett stort delmål för helsingborgaren Mats Nilsson. Från att ha varit den stora svenska submission wrestlingstjärnan till att börja om lite på ny kula i MMA står han i helgen i O2 Arena i London och debuterar i UFC.
   – Det känns oerhört bra måste jag säga, säger han till budokampsport.se.

Det är mindre än en vecka kvar till UFC-galan i London där tre svenskar, Alexander Gustafsson, Ilir Latifi, och Mats Nilsson är redo att försvara de blågula färgerna.

För den före detta världsmästaren i submission wrestling Mats Nilsson har livet ändrats en hel del. Förutom att han för ett par år sedan bytte SW mot MMA har Mats också skaffat familj och är också en far.

Så med UFC-debuten runt hörnet är det lätt att förstå att livet just nu ler mot den finurlige och sympatiske helsingborgaren.
   – Det är alldeles fantastiskt att vara Mats Nilsson idag. Det var det visserligen igår också. Är rätt säker på att det kommer att vara det imorgon också.
   – Det är inte alltid alldeles enkelt att få ihop tid och pengar som nybliven far och elitsatsande idrottsman. Men jag har låtit hjärtat fatta beslut åt mig. Jag jagar drömmar och gör saker jag älskar varje dag. Min grundkänsla är glädje och då spelar det inte så stor roll om det blir lite knöligt och stökigt då och då.

“Antingen skriver man under eller så gör man det inte”
Efter en lång resa för Mats, där han bland annat hann med att förlora en häftig match mot en idag annan UFC-svensk Tor Troeng, berättar han om känslan att skriva avtal med MMA-jätten UFC.
   – När jag väl satt med avtalet i handen hade den första glädjeyran lagt sig. Nu gällde det att få ordning på administrationen och inte sjabbla till det. Självklart lite märkligt att signera ett avtal med Dana White som motpart. Det är ett väldigt omfattande avtal som är utformat för eliminera kryphål. Minns att jag tänkte att det är ”take it or leave it”. Antingen skriver man under eller så gör man det inte, något förhandlingsutrymme är där inte. Så jag satte en kråka på sista sidan och skickade det. Skön känsla att det blev på riktigt.

Inför lördagens debutmatch mot engelsmannen Luke Barnatt känner sig Mats Nilsson i gott slag, för att inte säga väldigt gott slag.
   – Det känns oerhört bra måste jag säga. Superkompensationen smyger sig sakta på och det känns verkligen som att jag ska kunna pricka toppform lagom till burdörren stängs i London. Mitt självförtroende är väldigt beroende av min form jag vet att jag gjort allt jag kan fram till nu för att komma i så bra form jag bara kan. Det ger mig självförtroendet och styrkan att prestera på min högsta nivå.

Mats, vad vet du om Luke Barnatt?
   – En hel del faktiskt. Han har färre matcher än jag men har fått gjort mycket i rampljuset med medverkan ibland annat The Ultimate Fighter. Han har redan gått två matcher för UFC som han har vunnit. Det är en, för viktklassen, ovanligt lång herre som nästan tangerar två meter och den längden blir i sig ett problem för mig att lösa. Men jag har såklart en plan för det och är trygg i att jag kommer att få framgång med den.

Svenska MMA-fans benämns ofta som kanske de främsta i världen. På lördag väntas en hel hord till O2 Arena i London och Mats Nilsson vill säga så här till dem som tar sig dit.
   – TACK! Det är helt otroligt att du bemödar dig att boka en weekend i London för att komma och heja fram oss. Jag uppskattar det oerhört mycket och känner en stor tacksamhet. Just det, ta med halstabletter! Jag, Ilir och Alex behöver ert stöd och ska vi överrösta en majoritet av engelska fans behöver vi skrika allt vi kan.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Jonathan Broberg
Artikelfoto: Hamid Ershad Sarabi

0
0
0