De nominerade – Årets traditionella utövare


Vi fortsätter nedräkningen till Kampsportsgalan och presenterar här nedan de nominerade i Årets traditionella utövare.

4 mars 2014  |  Jonathan Broberg


Vi fortsätter nedräkningen till Kampsportsgalan och presenterar här nedan de nominerade i Årets traditionella utövare.

Ulf Evenås, aikido
Är en av svensk aikidos stora pionjärer och en av de allra främsta i landet fortfarande. Blev uttagen som en av tre shihans världen över att få leda en uppvisning på World Combat Games. Ett enormt prestigefyllt uppdrag, som han skötte på sitt alldeles säregna suveräna sätt.

Anders Pettersson, shorinji kempo
Den timide värmlänningen Pettersson blev under 2013 graderad, under examination av Onishi och Kawashima, till rokudan (6 dan). Med det skrev han sig in i den svenska budohistorien som den förste svensk i shorinji kempo att graderas till rodukan och är också samtidigt, så klart, den svensk att någonsin inneha så pass hög grad.

Jesper Waldestål, iaido/jodo
Falkenbergs stora stolthet tillsammans med fotbollslaget är Jesper Waldestål. Omåttligt populär. Waldestål är en oerhört kompetent tävlande budoka och vann under 2013 fyra internationella mästerskapsmedaljer, men han värna väldigt mycket om budons traditionella värde och dess filosofi.

Anna Wilder Hjerppe, aikido
Har länge ansetts vara en av Sveriges främsta kvinnliga aikidioidrottare. Det epitetet fick hon sannerligen leva upp till då hon blev uttagen till World Combat Games, vbåde till en uppvisning och till att sköta om ett seminarium. Något hon klarade av galant. 

För biljetter till Kampsportsgalan, det är bara några få dagar kvar av försäljningstiden, följ denna länk.

2
8
10