Andreas Michael tror på svensk succé i helgen


På lördag är det dags för tre svenska UFC-framträdanden, två kommer ifrån Haga Kampsportsförening (Allstar). Andreas Michael tror stenhårt på sina adepter Alexander Gustafsson och Ilir Latifi inför Londongalan.
   – Grabbarna kommer att svara för topprestationer, säger han till budokampsport.se.

6 mars 2014  |  Jonathan Broberg


På lördag är det dags för tre svenska UFC-framträdanden, två kommer ifrån Haga Kampsportsförening (Allstar). Andreas Michael tror stenhårt på sina adepter Alexander Gustafsson och Ilir Latifi inför Londongalan.
   – Grabbarna kommer att svara för topprestationer, säger han till budokampsport.se.

Det är bara ett par dagar kvar till UFC i London i O2 Arena. De svenska idrottarna är redan på plats i den engelska huvudstaden och det vibrerar i luften.

Coachen för Alexander Gustafsson och Ilir Latifi, Andreas Michael, är segerviss inför matcherna på lördag.
   – Det har varit ett långt och hårt camp med mycket bitar som ska falla på plats, men jag tycker killarna ser väldigt starka ut och allt känns fantastiskt bra. Det är första gången som vi har hela campen i Sverige och vi har kunnat få världsklassparring till klubben, vilket också har känts väldigt bra.

Andreas, vad tror du om matchen mellan Alexander och Manuwa?
   – Vi vet att Manuwa är jätteexplosiv och en KO-fighter. Vi har fokuserat oss på att försöka neutralisera hans styrkor genom att använda oss av våra styrkor. Alex är en klart bättre fighter, mer komplett, än Manuwa, men ingenting kommer gratis i den här sporten och vi har tränat stenhårt. Vi tar inget för givet.

Och Ilirs chanser?
   – Diabate är en striker, en tuff motståndare. Men han vill nog inte grapplas mot Ilir och vi ska försöka överraska Diabate lite. Ilir ser stark ut och jag tror på honom, han vinner på avslut.

En hel hord av svenska supportrar väntas till O2 Arena på lördag. De svenska MMA-fansen beskrivs ofta som de främsta i världen, något som Michael verkligen vill framhålla.
   – Det är fantastiskt att vi får sånt stöd och det hjälper oss alla framåt. Vi jobbar jättehårt för att inte göra någon av våra fans besviken. Vi tror på våra grabbar och de kommer svara för topprestationer, avslutar han.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

0
0
0