Ny UFC-match lovad för Mats Nilsson

Mats Nilsson förlorade sin UFC-debut i lördags mot Luke Barnatt. Men den svenske kämpen får snart ny chans i UFC.
   – Joe Silva stack in huvudet i buren direkt efter matchen och lovade mig en chans till, säger han till budokampsport.se.

11 mars 2014  |  Jonathan Broberg

Mats Nilsson förlorade sin UFC-debut i lördags mot Luke Barnatt. Men den svenske kämpen får snart ny chans i UFC.
   – Joe Silva stack in huvudet i buren direkt efter matchen och lovade mig en chans till, säger han till budokampsport.se.

För de allra flesta svenskar blev UFC-galan i London en härlig upplevelse. Så var det även för helsingborgaren Mats Nilsson, även om hans match mot Luke Barnatt inte riktigt gick som han hade tänkt sig.

Men minuterna innan den snöpliga förlustscenen hade Nilsson svarat upp riktigt hyggligt mot hemmahoppet Barnatt.
   – Det kändes bra. Jag upplevde en bra närvaro och en stor tilltro till min egen förmåga. Jag trivdes helt enkelt.

Trots glädjen att äntligen få debutera och uppleva sin dröm är det klart att förlusten svider för honom.
   – Rent fysiskt känns det bra. Psykiskt är det faktiskt heller inte så pjåkigt faktiskt. Självklart ramlade jag ner i en känslomässig avgrund när jag gavs tiden att känna efter. För idrottsmän- och kvinnor svider förluster alltid, så är det bara. Men idrott definieras av att utse en vinnare och en förlorare. Det kan jag accepter men det är bara så oerhört jobbigt att vara på fel sida av det skiljestrecket.

Mängder med svenska fans, närmare 3000, fanns på plats och stöttade de svenska stjärnorna. Mats hann faktiskt med och njuta av publikinramningen.
   – OJ! Ja det kan du skriva upp. Ett oerhört stöd. Jag hörde ropen från läktarna och såg de svenska flaggorna ute i publikhavet. Men ska jag framhäva något är det framförallt stödet efter matchen. Så mycket medlidande och hjärtvärmande uppmuntran att det varit överväldigande – det kallar jag supporterstöd.

Mats, vad händer för dig inom den närmaste framtiden?
   – Jag är oerhört motiverad till att träna. Framförallt ser jag fram emot att sitta ner med mina olika tränare och stödfunktioner för att planera rekonstruktionen inför nästa match. Bygga nästa plan och blicka framåt.

Vilken destination nästa UFC-äventyr blir för Mats Nilsson återstår att se. Men helt klart verkar det alltså vara att det blir fler äventyr framöver – något som den finurlige helsingborgaren är så värd.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0