De nominerade – Årets kampsportare


Vi fortsätter nedräkningen inför Kampsportsgalan på lördag med att kika närmare på kategorien Årets kampsportare.

19 mars 2014  |  Jonathan Broberg


Vi fortsätter nedräkningen inför Kampsportsgalan på lördag med att kika närmare på kategorien Årets kampsportare.

Alexander Gustafsson, MMA
Den 23 september 2013 gick Alexander Gustafsson in i Air Canada Center i Toronto för att möta Jon Jones. Det blev inte vilken match som helst, och även om Jones högst diskutabelt dömdes till segern, vann Gustafsson väldigt många hjärtan världen runt. The Mauler är en av Sveriges allra hetaste idrottare alla kategorier, men behåller ändå ödmjukheten och lugnet och är en strålande ambassadör för kampsporten i Sverige.

Alex Tobiasson Harris, thaiboxning
Innehar det professionella titelbältet i organisationen WMC och svarade för ett fint 2013 där silvret på World Combat Games smäller otroligt högt. Harris har täppt till det stora svarta hål som Jörgen Kruth och Rickard Nordstrand lämnade efter sig när de tackade för sig, och den 14 juni i Monaco ska Harris gå match för att försvara sin WMC-titel.

Janni Larsson, submission wrestling/BJJ
Utvecklingskurvan likt potentialen för Jönköpingstjejen pekar precis rakt upp mot de stora stjärnorna. Larsson vann dubbla VM-guld i BJJ under säsongen, ändå var det under German Open i ju jutsu som hon fick störst rubriker. Efter en gruvlig arrangörsmiss fick Larsson ställa upp i herrklassen. Tre matcher senare hade Larsson vunnit två kamper och tagit en silvermedalj i tävlingen.

Sophia Nordenö, submission wrestling
Vilket 2013 som Nordenö hade. Ett VM-guld och ett VM-silver blev det. Och under World Combat Games i S:t Petersburg skrev hon in sig i de svenska historieböckerna som den första svensk att vinna en guldmedalj. Nordenös framfart ger hopp om en mycket god svensk framtid inom submission wrestling.

2
8
10