De nominerade – Årets förebild


Vi fortsätter nedräkningen inför morgondagens Kampsportsgalan på Berns med de nominerade i kategorien Årets förebild.

21 mars 2014  |  Jonathan Broberg


Vi fortsätter nedräkningen inför morgondagens Kampsportsgalan på Berns med de nominerade i kategorien Årets förebild.

Hamza Bougamza, thaiboxning
En av svensk thaiboxningen största framtidslöften som är enormt tekniskt begåvad och har vunnit tre raka SM-guld, och gjorde starka intryck i proffsthaiboxningen också. Utöver detta är Bougamza en stor personlighet och en väldigt ödmjuk och fin kille som engagerar och berör människor, framför allt i Rinkeby i Stockholm.

Alexander Gustafsson, MMA
Har med sin stjärnstatus bidragit till att ge ljus åt kampsporten på ett sätt den kanske aldrig sett förut. Hans krigarmatch i Toronto mot Jon Jones har öppnat helt nya dörrar och många ungdomar runtom i Sverige har börjat träna kampsport tack vare The Maulers framgång.

Janni Larsson, submission wrestling/BJJ
Att våga ställa upp, efter arrangörsmiss, och tävla i kampsport som en kvinna mot män är en sak. Att faktiskt vinna två av tre matcher och komma tvåa i tävlingen är lika häftigt som det är på sitt sätt osannolikt. För en värld där kvinnor fortfarande känner sig otillräckliga mot männen var Janni Larssons prestation en härlig käftsmäll.

Sadibou Sy, thaiboxning/MMA
Den oerhört sympatiske och ständigt leende Sy har ett allvarligt synfel. Detta märks verkligen inte när han kampsportar. Hans thaiboxarmeriter talar sitt tydliga språk. Under hösten gjorde han en efterlängtad MMA-debut och vann inför en stor fanskara i Solnahallen. Sadibou är en fantastisk förebild för svensk kampsport.

2
8
10