Thomas “Totto” Heiderup om nomineringen och betydelsen av galan

21 mars 2014  |  Tony Svensson

Thomas ”Totto” Heiderup är med sina 24 raka SM-guld en av våra mest rutinerade kampsportare. På galan är han nominerad till Årets Mästare.

Thomas Heiderup har hållit på med kamsport sedan 1985, och är aktiv inom kickboxningen sedan början på 90-talet. Under 2013 uppmärksammades han av Mr. Ringside för att ha tagit sitt 24(!) SM-guld i rad. Han lyckades även ta ett VM-guld i Turkiet samma år. Han säger själv att det gått bra i decennier, men att det kanske är först nu på senare tid som han förstått hur bra han verkligen presterat.  

Han är oerhört glad över att ha blivit nominerad och hoppas nu på att juryn ska gå på samma linje. Inför Kampsportsgalan har han förväntningar på en rolig kväll med många bra människor.

   – De mesta och bästa inom svensk kampsport kommer att vara där, och det blir en trevlig tillställning oavsett om jag vinner pris eller inte. Jag har inte varit på någon av de tidigare galorna, men av de som varit med förut har jag bara hört positiva saker. Galan presenterar svensk kampsport från sin bästa sida, säger Thomas till budokampsport.se.

Galan ger omvärlden en bredare syn på kampsport

Han menar vidare att både galan och andra ansträngningar som gjorts de senaste åren ger kampsporten ett bredare perspektiv för omvärlden. Det handlar ju om så mycket mer än att bara tävla. Thomas är helt övertygad om att man med rätt medel kan bygga starka varumärken både av kampsporten som sådan, och av enskilda utövare.     

   – Om vi använder de resurser vi har på rätt sätt skapar vi mer relevant synlighet i media. På så sätt kan vi övertyga företagen om att det inte är konstigare att sponsra kampsport än att lägga sponsorpengarna på annat, säger han.

Heiderup anser att vi skulle kunna göra så mycket mer om vi fick in mer pengar i verksamheten. Exempelvis skulle vi ha råd att satsa mer på elitnivå, något som idag är dyrt både för klubbarna och för utövarna själva. Men för att lyckas med det krävs mycket hårt arbete. Kamsportsgalan är en viktig del av det arbetet.

 

Text: Eva Hedman

51
43
52