Märklig förlust för Simon Ogolla


Dagens, eller rättare sagt kvällens, sista match i VM gick Simon Ogolla i +91kg, mot på förhand tufft motstånd i form av Toshpolatov från Uzbekistan. Men Ogolla, som lidit av en gammal lårkaka, gjorde en magnifik förstarond och var sannerligen inte dålig i andra och tredje heller.
   – Jag tycker faktiskt att jag vann matchen. Jag brukar inte gnälla, det är inte lätt att döma, men nu tycker jag att jag vann, säger en nedstämd Ogolla till budokampsport.se.

3 maj 2014  |  Jonathan Broberg


Dagens, eller rättare sagt kvällens, sista match i VM gick Simon Ogolla i +91kg, mot på förhand tufft motstånd i form av Toshpolatov från Uzbekistan. Men Ogolla, som lidit av en gammal lårkaka, gjorde en magnifik förstarond och var sannerligen inte dålig i andra och tredje heller.
   – Jag tycker faktiskt att jag vann matchen. Jag brukar inte gnälla, det är inte lätt att döma, men nu tycker jag att jag vann, säger en nedstämd Ogolla till budokampsport.se.


Toshpalotov fick tre varningar i den andra ronden, bland annat för en armbåge långt efter att domaren avbrutit. Dessutom fick han poängavdrag i tredje ronden.
   – Jag kan tycka att jag bjöd in honom lite i den andra ronden, men annars känns det här som min match. Jag kan inte vara nöjd med min insats eftersom jag förlorar, men sedan på det sättet förlusten kommer till…nej, det känns verkligen inte kul.

Text och foto: Jonathan Broberg
 

2
8
10