Daniel Fredriksson vann efter furiös slutforcering


Kazakerna log. Inte undra på det. Rasulla Menapov hade haft full kontroll på händelserna i två ronder mot Daniel Fredriksson i herrarnas B-klass -51kg. Tredje ronden skulle bli en transsportsträcka, men svensken ville annat.
   – Vilken jävla match, ibland har man tur, säger Fredriksson till budokampsport.se.

6 maj 2014  |  Jonathan Broberg


Kazakerna log. Inte undra på det. Rasulla Menapov hade haft full kontroll på händelserna i två ronder mot Daniel Fredriksson i herrarnas B-klass -51kg. Tredje ronden skulle bli en transsportsträcka, men svensken ville annat.
   – Vilken jävla match, ibland har man tur, säger Fredriksson till budokampsport.se.

Jo, för i den tredje ronden släppte Fredriksson på alla tyglar och dundrade med full fart in i duellerna. Menapov försökte först freda sig, sedan började han backa.

Fredriksson fick vittring och efter drygt halva sista ronden hade offensive givit utdelning. Domaren gav kazaken en räkning. Kort därpå kom nästa attack och då kunde domaren inte göra mycket annat än att avbryta matchen till svenskens fördel, dryga minuten innan matchslutet.
   – Det känns för jäkla härligt. Jag märkte att han hade svårt att försvara sig mot min boxning, så jag bara boxades. Jag visste att jag behövde ett avslut för att vinna och det är underbart skönt att det gick in.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10