Upprört i Sverigeläger efter Hamza-förlust


Semifinalen i herrarnas A-klass -60kg mellan Hamza Bougamza och vitryssen Murat Azerbiet blev en liten snackis efteråt. Det var upprörda känslor efter domslut och det pratades om att lämna in en protest.
   – Det här var sista gången med IFMA-regler, nu siktar jag på proffsmatcher, säger en lugn Bougamza till budokampsport.se.

7 maj 2014  |  Jonathan Broberg


Semifinalen i herrarnas A-klass -60kg mellan Hamza Bougamza och vitryssen Murat Azerbiet blev en liten snackis efteråt. Det var upprörda känslor efter domslut och det pratades om att lämna in en protest.
   – Det här var sista gången med IFMA-regler, nu siktar jag på proffsmatcher, säger en lugn Bougamza till budokampsport.se.

Det var en match som efteråt ledde fram till den största diskussionen i det svenska lägret hittills under VM.

Många var direkt bestörta efter att vitryssen Azerbiet dömdes till segern och inte Hamza Bougamza.
   – Domarna måste ha sovit under utbildningen. Jag kände att jag vann alla tre ronderna. Jag utnyttjade allt jag hade, gjorde allt man skulle. Men det är sånt här som händer ibland.

Efter matchen snackades det till och med om att Sverige skulle lämna in en protest. Men huvudpersonen själv konstaterar behärskat bara att en match ändå inte är hela världen.
   – Nej, så är det. Det finns viktigare saker att lägga energi på. Jag hoppas att jag har representerat Sverige på ett bra sätt, jag gjorde vad jag kunde för att vinna.

Också förbundskaptenen Robin Lindén var upprörd, men tycker inte att det fanns fog att lämna in en protest.
   – Jag har sett matchen på film i efterhand och den var på tok för jämn för att vi ska lämna in en protest. Däremot är jag upprörd över resultatet, men därifrån till protest är ganska långt. För att lämna in en protest krävs att en ringdomare tydligt har påverkat matchbilden och utgången av matchen. Så don´t leave it to the judges.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10