Isa Tidblad Keskikangas vann Sveriges andra VM-guld idag


Det är debutanternas år inom svensk thaiboxning. Tidigare idag vann Susan Kariuki guld i -48kg-klassen, och för bara en liten stund sedan var det dags för nästa debutantguld. Isa Tidblad Keskikangas från Stockholm vann finalen i -75kg efter att domaren brutit matchen i den andra rondens mitt.
   – För jäkla härligt, säger hon.

9 maj 2014  |  Jonathan Broberg


Det är debutanternas år inom svensk thaiboxning. Tidigare idag vann Susan Kariuki guld i -48kg-klassen, och för bara en liten stund sedan var det dags för nästa debutantguld. Isa Tidblad Keskikangas från Stockholm vann finalen i -75kg efter att domaren brutit matchen i den andra rondens mitt.
   – För jäkla härligt, säger hon.

På kort varsel fick Isa Tidblad Keskikangas hoppa in i det svenska thaiboxningslandslaget då hon fick ett wildcard av landslagsledningen.

Innan dess hade hon rehabiliterat en bruten arm som hållit henne borta från matchning under elva månader.

I finalen i -75kg på Langkawi i Malaysia mot vitryskanMaria Belush inleddes lite spänt. Men i slutet på den första ronden skaffade sig svenskan ett övertag och red vidare, mycket tack vare en halv orkan i ryggen från de svenska fansen på plats, i den andra ronden.

Och efter knappt halva den andra ronden fick Isa tag i vitryskan i klinch, avancerade sedan framåt och tryckte vitryskan in i ena hörna och exploderade i an kanonad av tekniker. Domare kallade först till räkning men vitryskan var så pass tilltufsad att hon inte kunde fortsätta matchen.
   – Jag kände att jag fick henne där och tänkte att nu kör jag.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10