Svenska EM-medaljer i kyokushin

Det blev fyra svenska medaljer under EM i kyokushin. Mästerskapet i Baku i Azerbadjan blev en svensk framgång, där framförallt juniorerna visade framfötterna. Milad Naderi från Banzai Karate Kai i Göteborg tog guld i herrarnas juniorklass.

1 juni 2014  |  Jonathan Broberg

Det blev fyra svenska medaljer under EM i kyokushin. Mästerskapet i Baku i Azerbadjan blev en svensk framgång, där framförallt juniorerna visade framfötterna. Milad Naderi från Banzai Karate Kai i Göteborg tog guld i herrarnas juniorklass.

Sverige har en generationsväxling på gång i kyokushin. Och när den största svenska stjärnan Jimmie Collin tvingades stanna hemma från EM såg det rätt tunt ut på förhand.

Men det blev ett bra svenskt mästerskap ändå med fyra medaljer, två i seniorklass och två i juniorklass.

I seniorklassen för damer svarade Cecilia Wallin för ett bra mästerskap och knep slutligen en bronsmedalj efter att ha förlorat semifinalen mot Inga Mikstate från Litauen. Trea blev även facit för Fredrik Olsson som pressade rumänen Dorin till två (!) förlängningar innan rumänen avgjorde i den tredje.

I juniorklassen på damsidan vann Sanne Larsson ett brons och på herrsidan svarade Milad Naderi för en riktig pangturnering och tog lite skrällartat ett guld, och fick även utmärkelsen som turneringens bästa junior på herrsidan.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10