Jimmie Jensen är ett av Sveriges guldhopp i MMA-VM

Det är bara några få dagar kvar till avresa mot Las Vegas för det svenska landslaget i MMA. Jimmie Jensen, 26, är ett av de hetaste guldhoppen för svensk del.
   – Målet är att stå överst på prispallen, säger han till budokampsport.se.

25 juni 2014  |  Jonathan Broberg

Det är bara några få dagar kvar till avresa mot Las Vegas för det svenska landslaget i MMA. Jimmie Jensen, 26, är ett av de hetaste guldhoppen för svensk del.
   – Målet är att stå överst på prispallen, säger han till budokampsport.se.

Det har varit bråda dagar för Jimmie Jensen från Stockholm sedan han fick reda på att han tagit plats i den VM-trupp som förbundskapten Usama Aziz plockat ut.

Han har sin grund i BJJ och submission wrestling och tävlar i båda idrotterna, men för den delen ser han inte sina styrkor enbart i grapplingen.
   – Jag är nog hyfsat komplett. Det finns i alla fall ingen del i MMA som jag känner mig obekväm i. Men sedan kan man ju alltid bli bättre, men det hade varit lite naivt att sikta på VM-guld och bara behärska en del av MMA:n.

Tillvardags arbetar han som murare. Han inledde sin kampsportssatsning för fyra år sedan, då således inom BJJ – på välrenommerade klubben Fightzone Stockholm. Det var en hel del emotionella murar som revs när Usama Aziz meddelade att Jensen ingår i VM-truppen.
   – Det var ett otroligt skönt beslut att få. Jag hade inte räknat med att komma med i truppen, men jag har verkligen tränat för det och det har varit ett mål med träningen. Det är kul och bra för MMA att ha ett VM, det ska bli kul att få representera Sverige.

“Ställer höga krav på mig själv”
Även om Jimmie känner sig välförberedd erkänner han att det finns vissa frågetecken inför VM.
   – Ja, men det gör det alltid inför matcher. Har man tränat rätt, tillräckligt mycket? Eller kunde man gjort det och det annorlunda. Det är en speciell känsla, så klart. Men det är lite som livet i stort, vissa dagar är ägg och blåbär det godaste som finns, nästa dag är det inte alls gott. Men jag tror på mig själv och vet vad jag kan. Jag siktar högt och ställer höga krav på mig själv. Samtidigt, om jag inte har tankarna inställda på guld kan jag lika gärna strunta i att åka.

VM i Las Vegas kan låta fashionabelt, men för en VM-idrottare i MMA som Jensen är livet inte så glamouröst. Utan hjälp från klubb och sponsorer hade det varit svårt för honom att få allt att gå ihop.
   – Jag vill verkligen tacka alla som hjälpt till. Valeo clothing, Farsans VVS, Murarfirman CTJ, min klubb Fightzone Stockholm och professor X, avslutar han.

VM inleds på måndag i nästa vecka. På fredag åker Jimmie Jensen mot VM-äventyret, det första någonsin.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Fightzone Stockholm

2
8
10