Kampsportsfestivalen – tjejkampen


Svenska Budo & Kampsportsförbundet kommer den 30:e augusti satsa lite extra på förbundets duktiga tjejer och gör det via en heldag i glädjens tecken. Kampsportsfestivalen – tjejkampen hålls i Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm, där aktiviteter kommer hållas från tidig dag till en ren kampsportsgala på kvällen.
   – Vi vill visa upp våra duktiga tjejer i förbundet som annars kanske inte alltid får det utrymme de förtjänar, säger SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist.

26 juni 2014  |  Jonathan Broberg


Svenska Budo & Kampsportsförbundet kommer den 30:e augusti satsa lite extra på förbundets duktiga tjejer och gör det via en heldag i glädjens tecken. Kampsportsfestivalen – tjejkampen hålls i Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm, där aktiviteter kommer hållas från tidig dag till en ren kampsportsgala på kvällen.
   – Vi vill visa upp våra duktiga tjejer i förbundet som annars kanske inte alltid får det utrymme de förtjänar, säger SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist.

Kampsport växer i Sverige. Under några års tid har medlemsantalet växt med 6000, svenska kampsportare skördar stora internationella framgångar och faktum är att det i mångt och mycket är tjejerna som skördar flest medaljer.

Nu vill Svenska Budo & Kampsportsförbundet på allvar visa upp de duktiga kvinnliga utövarna genom en dag i festivalens tecken, den 30:e augusti i Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm.

Det kommer att bli uppvisningar, prova-på-tillfällen, föreläsningar och på kvällen arrangeras en gala där de flesta av förbundets idrotter kommer att finnas med.
   – Vår tanke har hela tiden varit att tjejerna måste få synas mer och vi vill med galan visa att det går att göra rena tjejgalor som är både spännande och roliga, säger projektledare Sara Wahlberg.

På dagen blir det mer i barnens och familjens anda med ansiktsmålning, ballonger, lite autografskrivningar och naturligtvis träningspass. Det kommer också att hållas en föreläsning med inspiratören Mia Törnblom.

På kvällen blir det gala där flera av den svenska tjejeliten i förbundets olika idrotter kommer att gå match.

“Plocka med familjen, klubbkompisar – (val)fritt inträde”
Under hela eventet råder det (val)fritt inträde, det vill säga att det är fritt inträde men i dörren kommer det stå en hink där man kan lägga ett bidrag (vilket man vill) till SB&K:s jämställdhetsarbete.
   – Vi hoppas självklart på mycket folk som vill vara med på denna dag och dela den glädje och kompetens som svensk kvinnlig kampsport står för. Det är bara att plocka med familjen, vänner, klubbkompisar och komma förbi. Det kommer bli kul, säger Mona Lundkvist.

Mer information, med hålltider och matchningar och föreläsningsanmälan, om eventet kommer att finnas på www.budokampsport.se.

Väl mött den 30:e augusti i Eriksdalshallen!

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10