Snöplig kvartsfinalförlust för Nebojsa Grbic


I den nordiska kvartsfinalen i herrarnas welterweight i MMA-VM i Las Vegas förlorade Nebojsa Grbic mot norrmannen Joachim Tollefsen, efter ett enhälligt domslut.
   – Tur att mästerskapet går i Vegas, det gör den här förlusten lite lättare, säger  en märkbart besviken Grbic till budokampsport.se.

2 juli 2014  |  Jonathan Broberg


I den nordiska kvartsfinalen i herrarnas welterweight i MMA-VM i Las Vegas förlorade Nebojsa Grbic mot norrmannen Joachim Tollefsen, efter ett enhälligt domslut.
   – Tur att mästerskapet går i Vegas, det gör den här förlusten lite lättare, säger  en märkbart besviken Grbic till budokampsport.se.

Herrarnas VM-kvartsfinal i weltherweight bjöd på ett nordiskt derby. Och inledningsvis var matchen också utav derbykaraktär, tätt, tufft, tillknäppt.

Svenske Grbic hade en lite sämre första rond där norrmannen Tollefsen ändå inte mäktade med att tränga igenom offensivt.
   – Jag hade inte många rätt i första ronden. Han var tuff, svår att ta ner och prickade bra. Ändå kände jag att jag inte hade några problem att försvara mig och i rondvilan kände jag mig ändå stark.

Och i den andra ronden kom Grbic ut som en ny fighter. Han var mer aggressiv, tvingade flera gånger norrmannen till reträtt och plockade poäng.
   – Jag dominerade kanske inte, men jag tyckte jag var den bättre av oss. Jag blev ändå lite arg på mig själv att jag inte lyckades pressa honom ännu mer.

“Lite märkligt”
Tredje ronden blev ett ställningskrig. Båda lyckades med varsin nedtagning, båda träffade på distans. Matchen öppnade upp sig. Och med bara någon minut kvar kändes det som att matchen var på väg att tippa över till svensk favör. Tollefsen fick nämligen ett poängavdrag för otillåtet knä.

Men när domarna förkunnade sitt beslut var det norrmannens hand som sträcktes till väders.
   – Det kändes lite märkligt. Jag tittade på hans kroppsspråk direkt efter matchen, han lyfte inte handen, han visade inte på något sätt att han hade vunnit det här. Att det blev ett enhälligt domslut känns lite märkligt.

Nu är VM över för Grbic som hade siktet inställt på en mer framskjuten placering.
   – Jag är i mitt livs form. Det här känns ruggigt tungt. Det är tur att mästerskapet går i Vegas, det gör förlusten lite lättare. Jag vill också bara passa på att ändå tacka Fighter och Frontier MMA som trott på mig och stöttat mig.

Sedan tidigare i tävlingen är Gabriella Ringblom och Jill Holmström klara för VM-final på lördag.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Lundkvist

2
8
10