Landslagsmöte i BJJ på Tjejkampen


Nu är det klart att landslagskompisarna Diana Kajic och Sophia Nordenö möts i BJJ-match under Kampsportsfestivalen – Tjejkampen den 30:e augusti i Eriksdalshallen.

11 augusti 2014  |  Jonathan Broberg


Nu är det klart att landslagskompisarna Diana Kajic och Sophia Nordenö möts i BJJ-match under Kampsportsfestivalen – Tjejkampen den 30:e augusti i Eriksdalshallen.

Diana Kajic, 30, från Jönköping tog nyligen SM-silver i BJJ och har tillhört landslagstruppen sedan 2012. Hon har ett guld från Nordic Open 2014 i den öppna viktklassen och satsar fullt ut mot att snart stå på pallen i ett officiellt internationellt mästerskap.

Sophia Nordenö, 25, från Sundsvall men bosatt i Uppsala, hade ett strålande fjolår med VM-guld i submission wrestling och den första i svensk kampsportshistoria att vinna guld i World Combat Games. Nordenö vann också SM-guld i BJJ i våras, i finalen vann hon över just Diana Kajic.

Matchen kommer gå i -69kg.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Eva Hedman och Maria Fossdal

2
8
10